Nieuws

Van Hanegem vindt klassering Feyenoord te laag

on

Willem van Hanegem is van mening dat Feyenoord te laag staat op de ranglijst van de eredivisie. De Rotterdammers staan op de derde plaats met een achterstand van drie punten op koploper PSV. Feyenoord-trainer Ronald Koeman liet weten dat hij verbaasd is over de hoge klassering van zijn team, maar Van Hanegem is het daar niet mee eens.

‘Ik weet niet of dat zo bijzonder is. We roepen dat wel elke keer, maar je ziet toch dat Feyenoord kwaliteit heeft? Dan is het toch niet bijzonder als ze wedstrijden winnen? Ajax heeft een aardig elftal, maar ze zijn niet zoveel beter dan Feyenoord,’ zegt Van Hanegem. ‘Feyenoord hoeft van niemand te verliezen. Daarom begrijp ik Koeman niet dat hij verbaasd is over de ranglijst. Ik had gedacht aan zes á zeven punten meer,’ concludeert De Kromme.

De voormalig speler en trainer van Feyenoord liet in de voetbaltalkshow FC Rijnmond eveneens optekenen dat hij zich niet kan vinden in de huidige defensie van Feyenoord. Van Hanegem ziet graag dat Joris Mathijsen uit het elftal verdwijnt en Bruno Martins Indi zijn plaats in het centrum overneemt. Daardoor zou Miquel Nelom, wiens dienstverband in De Kuip binnenkort wordt verlengd, moeten fungeren als linksback.

‘Ik heb gehoord dat Nelom heel dicht tegen het Nederlands elftal aan zat. Dat is geen flauwekul. Op die plek is hij gewoon beter dan Martins Indi, en Martins Indi is in het centrum weer beter dan Mathijsen. Zo simpel is het. Ik ben nooit een voorstander geweest van Mathijsen. Een verdediger moet echt verdedigen. Hij liet Altidore in de wedstrijd tegen AZ (3-1 winst, red.) teveel ballen aannemen. De Vrij deed dat beter.’

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login