Nieuws

Van Hanegem: “Verschillen zijn bij Feyenoord echt te groot en onrealistisch”

on

Roda JC kreeg een werkelijk belachelijke rode kaart, er werd een doelpunt van Roda onterecht afgekeurd wegens buitenspel en van Janmaat werd een buitenspelgoal juist weer wél goedgekeurd. Scheidsrechter Braamhaar mag zich namens alle betrokken arbiters in de Kuip gaan schamen en zijn excuses aanbieden in Limburg. Qua kansen had Feyenoord de scheidsrechter niet nodig, die waren er genoeg, maar ze waren vooral aan Immers zeker niet besteed. Wat hij bij die strafschop liet zien; eerst missen, daarna de rebound missen en vervolgens de bal half raken en naast schieten. Sorry hoor, maar ik vind als je in één situatie drie keer de verkeerde beslissing neemt, dat je dan niet thuis hoort in Feyenoord 1.

Van Martins Indi werd ik ook al niet vrolijk. Ik spreek die jongen regelmatig, heb ook wel een zwak voor hem, maar gisteren liep hij er op de linksbackpositie slecht bij. Hij was besluiteloos, leek amper geïnteresseerd en liet zich bij de eerste tegentreffer nogal simpel wegblokken. Bij de tweede tegengoal faalde Joris Mathijsen opzichtig in de organisatie. Ik begreep dat men bij Feyenoord na de wedstrijd gepikeerd deed over de kritiek op Mathijsen, maar gelukkig heb ik de speler zelf daar niet over gehoord.

Mathijsen weet dat als je met zo veel ervaring binnenkomt en een grootverdiener bent, dat je dan de zwaarste last op je schouders dient te dragen. Ik weet tamelijk precies wat er bij Feyenoord betaald wordt. Daar leid ik uit af dat de eigen, jonge talenten in vergelijking met de jongens die van buitenaf zijn gehaald zwaar onderbetaald worden. Daar krijg je vroeg of laat herrie van. De verschillen zijn bij Feyenoord echt te groot en onrealistisch. En dus lopen er inderdaad spelers voor niks weg en heb je die gasten op Varkenoord voor Jan Doedel opgeleid.

Maar dat weglopen naar andere clubs, heeft ook te maken met hoe je ze behandelt. Je moet ze tijdig aan je binden met goede en eerlijke voorstellen. En dan niet geïrriteerd doen omdat in de media deze kwestie aan de orde wordt gesteld, dat vind ik onprofessioneel van het management.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login