Nieuws

Van Hanegem: “Tapia speelde een soort ‘walking football”

on

In zijn wekelijks column in het Algemeen Dagblad laat Willem van Hanegem optekenen dat Feyenoord voor rust helemaal niet zo sterk speelde als gisteren bij diverse voetbalprogramma’s deed voorkomen.

Van Hanegem: “In de rust van Feyenoord tegen ADO had ik eigenlijk even iemand moeten bellen. Nu lijkt het achteraf misschien makkelijk praten, maar ik vond Feyenoord voor rust al helemaal niet zo goed spelen. Toen al kon je aan zien komen dat het nog heel benauwd kon worden.

De Kromme gaat verder: “Op televisie deden ze net alsof het voor rust een geweldige voetbalshow was geweest. Nou, sorry hoor, dat was het echt niet. In werkelijkheid maakte ADO Den Haag het Feyenoord gewoon heel gemakkelijk, door ver terug te zakken, maar de ruimtes waren juist heel groot. Zoals Renato Tapia speelde, dat had ik op mijn zeventigste ook nog wel gekund. Dat was een soort ‘walking football’ – en zo waren er meer bij Feyenoord. Als je zag hoeveel tijd en ruimte ze kregen, speelde Feyenoord juist heel erg slordig.”

Van Hanegem gaat in zijn column ook nog in op de VAR, die het spel in zijn ogen juist minder eerlijk maakt en sluit daarna nog positief af over de talenten van Feyenoord:

“Bij Feyenoord mocht Azarkan meedoen, een jochie van 17. Een groot talent, net als Naoufal Bannis, ook een prima spits. Maar ik verbaas me er wel eens over hoe weinig die jongens geholpen worden in het veld. Speel ze gewoon lekker aan, geef ze een goed gevoel en stel ze op. Er is genoeg talent, maar het moet wel tot bloei kunnen komen.”

De gehele column is hier te lezen.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login