Nieuws

Van Hanegem stoort zich aan B-team en reactie Pot over Clasie

on

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad kritiek geuit op de werkwijze van Cor Pot. De bondscoach van Jong Oranje gaf op het EK elf spelers rust tijdens het laatste groepsduel met Spanje. Een plek in de halve finale was immers al bemachtigd. Dit vindt de analist helemaal niets.

“Je zou je bijna afvragen of je zo’n wedstrijd van Jong Oranje wel serieus moet nabespreken. Want zowel de spelers als de staf namen de wedstrijd overduidelijk niet serieus. Cor Pot trad met maar liefst elf andere spelers aan. Dat vind ik pure minachting voor het toernooi, voor de toeschouwers en de sport voetbal”, aldus Van Hanegem.

“Ik snap best dat je een paar jongens rust geeft, maar dit was gewoon ridicuul. Je doet toch aan zo’n EK mee om je beste jonge voetballers beter te laten worden én eventueel iets te winnen? Ik begrijp hier echt helemaal niks van en ben er als liefhebber zeer teleurgesteld over”, zo vervolgt De Kromme zijn relaas.

Van Hanegem schreef onlangs dat hij Jordy Clasie de beste middenvelder vindt, terwijl Pot hem als reservespeler ziet. “Hij neemt mij kwalijk dat ik Clasie in de basis wil zien. Omdat ik iets met die jongen zou hebben. Wie mij kent en deze stukjes leest, weet dat ik ook op Clasie kritisch kan zijn. De irritatie van Pot zegt alles over hem als persoon.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login