Nieuws

Van Hanegem snapt Feyenoord niet: “Hoe moeilijk kan het zijn?”

on

Willem van Hanegem begrijpt niet waar het momenteel verkeerd gaat bij Feyenoord. De voormalig speler van onder andere Feyenoord snapt niet waarom de Rotterdammers een groot aantal tegendoelpunten te verwerken krijgen uit standaardsituaties.

“Sla mij maar dood, want ik snap er niks van”, liet Van Hanegem weten in gesprek met Voetbal International. “Hoe moeilijk kan het zijn? Je zet je beste koppers tegen die van de tegenstanders en zorgt dat jij je duels wint. Maar dat moet je uitstralen.”

“Ikzelf vond het geweldig kopduels uit te vechten, de ploeg van 1993 had dat ook”, vervolgde Van Hanegem zijn relaas. “Die jongens kregen er een kick van, maar nu zie ik sommige verdedigers staan kijken als een hertje in de koplampen van een auto. Dan geef je tegenstanders het idee dat er iets te halen valt en dat is nooit de bedoeling.”

Daarnaast denkt Van Hanegem dat de spelers vaker tegen elkaar moeten zeggen hoe ze over elkaar denken. “Je dient elkaar elke dag scherp te houden om mee te willen doen om het kampioenschap, maar ik begrijp dat het nogal stil is, bang dat ze elkaar beledigen of zo. Maar dat is niet aan de orde. Je scheldt en tiert omdat je wilt winnen.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login