Nieuws

Van Hanegem niet laaiend enthousiast over eventuele komst Kuyt

on

Iédereen heeft een mening over de mogelijke terugkeer van Dirk Kuyt naar Feyenoord, zo ook Willem van Hanegem. ‘De Kromme’ is in elk geval niet laaiend enthousiast over het nieuws dat de Rotterdammers de aanvaller een contract hebben aangeboden.

‘Ik moet eerst nog maar eens zien of Dirk Kuyt echt naar Feyenoord komt’, trapt Van Hanegem af in het Algemeen Dagblad. ‘Misschien hebben ze hem alleen een contract aangeboden om de supporters tevreden te stellen, maar kan hij zo weinig verdienen dat hij er straks geen trek in heeft.’

‘Ik heb er niets op tegen als Dirk komt, maar het is wel volledig tegen de filosofie van de club, die juist de jeugd door wil laten stromen’, vervolgt het clubicoon, die daarmee voorbij gaat aan het feit dat Kuyt juist een mentor zou kunnen zijn voor die talenten. Van Hanegem vraagt zich bovendien af waar Kuyt zou gaan spelen.

‘Het is natuurlijk onzin om Kuyt, áls hij komt, rechts- of linksback te zetten. Daar liggen zijn kwaliteiten helemaal niet. Hij wil bezig zijn, en zoekt altijd de diepte. Dat zou het spel van Feyenoord momenteel goed kunnen gebruiken. De ploeg heeft misschien wel veel balbezit, maar speelt maar naar achteren, naar achteren, naar achteren. Om gek van te worden’, aldus Van Hanegem.

Bron: voetbalprimeur.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login