Nieuws

Van Hanegem: ‘Mooiste verjaardag van m’n leven’

on

De Kuip heeft vanaf donderdag een Willem van Hanegem Tribune. De Rotterdamse volksclub Feyenoord besloot een deel van het stadion naar de legendarische middenvelder te vernoemen naar aanleiding van diens zeventigste verjaardag.

‘De Kromme’ kreeg donderdag, de dag van zijn verjaardag, van onder meer de club en de supporters een groot feest aangeboden in ‘zijn’ stadion. Na de onthulling van de tribune, achter het doel, pinkte de tot dan toe onverstoorbare Van Hanegem even een traantje weg. Vele prominenten uit de voetbal-, show- en mediawereld woonden het feest in De Kuip bij. Onder anderen de oud-spelers Ove Kindvall, Rinus Israël en Joop van Daele waren van de partij, alsmede Piet Keizer (Ajax-icoon) en beoogd bondscoach Guus Hiddink.

De clubleiding van Feyenoord maakte tijdens het officiële gedeelte tevens de introductie van de jaarlijkse Willem van Hanegem Trofee bij Feyenoord bekend. Uit handen van algemeen directeur Eric Gudde ontving hij de prijs, een halfhoge voetbalschoen waarop hij meestal speelde, voor de eerste keer. “We hebben eigenlijk nooit afscheid van je genomen. Niet als speler en niet als trainer. De band is nog altijd innig en zal nooit verbroken worden”, zei Gudde in zijn toespraak.

“Rotterdam kan niet zonder Van Hanegem en andersom waarschijnlijk ook niet”
De Rotterdamse sportwethouder Antoinette Laan reikte Van Hanegem de Faas Wilkes Prijs uit. “Voor je grote verdiensten voor Rotterdam, als speler en als trainer. Het is ook een aanmoedigingsprijs. Als je zeventig jaar bent, kun je tegenwoordig nog veel doen. Rotterdam kan niet zonder Van Hanegem en andersom waarschijnlijk ook niet”, sprak Laan, die bekende dat ze vroeger een poster van ‘De Kromme’ boven haar bed had hangen.

Van Hanegem wist niet wat hem donderdag overkwam. “Ik kwam aan de voorkant van De Kuip aanrijden en dacht: ‘mooi, het is lekker rustig’. Toen bleek dat ik aan de andere kant van het stadion moest zijn. Wat ik toen allemaal zag, was niet normaal. Ik begreep er niets van. Zoveel mensen en pers. Er worden toch wel meer personen zeventig jaar in Nederland? Het slaat nergens op al die belangstelling, maar voor deze keer vind ik het toch wel erg leuk, ook omdat de supporters bij de organisatie betrokken waren.”

Van Hanegem had vooraf duidelijk aangegeven dat hij geen cadeaus wilde. Hij werd niettemin bedolven onder de geschenken, waaronder het jubileumboek Willem. “Het lijkt wel Sinterklaas”, verzuchtte hij. “Ik hou helemaal niet van verjaardagen. Maar als je het toch moet vieren, dan maar op deze manier. Dit feest is het mooiste cadeau. Ik kan ook nu wel zeggen dat dit de mooiste verjaardag van mijn leven is.”

Bron: voetbalprimeur.nl

20140220-192639.jpg

You must be logged in to post a comment Login