Nieuws

Van Hanegem: ‘Mensen die Boëtius uitfluiten zijn geen Feyenoorders’

on

Jean-Paul Boëtius moest het zondag ontgelden in De Kuip. Hij werd uitgefloten door de eigen aanhang. Tot woede van clubicoon Willem van Hanegem, die het opneemt voor de jonge linksbuiten. Hij trok een vergelijking met Arda Turan en Memphis Depay.

“De mensen die dat doen, dat zijn geen echte Feyenoorders”, zegt Van Hanagem, refererend aan de fluitconcerten, in het Algemeen Dagblad. “Met die lui heb ik helemaal niets.” Van Hanegem stelt dat Boëtius gebaat is bij een middenvelder die in zijn rug speelt, de huidige veldbezetting van Feyenoord heeft gevolgen voor de jongeling, oordeelt De Kromme.

“Boëtius was een jochie van zes jaar oud toen hij met zijn voetbaltasje bij Feyenoord kwam binnenwandelen. Hij heeft het tot het eerste elftal geschopt. En nu hij het moeilijk heeft, gaat een deel van het eigen publiek fluiten? Waar slaat dat op? Dat zeg ik omdat ook nog eens iedereen kan zien dat hij knokt om er bovenop te komen. Ik zou hem zelfs adviseren om juist wat minder heen en weer te rennen.”

Van Hanegem maakt snel de vergelijking met Turan van Atlético Madrid. “Eén van de beste spelers in Europa. Daar zag niemand het paar jaar geleden nog in zitten. Onder Diego Simeone in Madrid is alles toch nog goed gekomen. Depay heb ik ook wedstrijden zien spelen waarbij ik dacht ‘wat doet hij nou toch allemaal?’. Maar zijn coach liet hem staan en dat betaalde zich dan later weer uit. Het is te hopen dat Boëtius bij Feyenoord dezelfde behandeling krijgt”, besluit Van Hanegem.

Bron: voetbalprimeur.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login