Nieuws

Van Hanegem: ‘Manu en Kazim zijn teveel met randzaken bezig’

on

Na onnodig verlies tegen Rijeka heeft Feyenoord uit bij Cambuur gelukkig gewonnen. Ik zeg ‘gelukkig’ omdat ik er altijd een beetje blij van word als Feyenoord wint. Maar ik bedoel ‘gelukkig’ ook letterlijk, er was mazzel bij. Want net als in Kroatië ging Feyenoord ook in Friesland slordig met de kansen om. Tegen Rijeka werd dat door de tegenstander afgestraft; Cambuur had, jammer voor die ploeg, niet zo’n spitsje rondlopen anders was Feyenoord weer onderuit gegaan.

Het is mooi om te zien dat Feyenoord klimt op de ranglijst van onze eredivisie, veel meer positiefs mag ik daar niet van zeggen. Want dan beïnvloed ik het verwachtingspatroon rond de club, dan verwachten de mensen te veel en daar worden ze bij Feyenoord zenuwachtig van. Laat ik daarom kritisch blijven, dat hebben ze misschien liever en eigenlijk helpt je dat ook, als je wil luisteren tenminste.

In Fred Rutten heb ik vertrouwen, die maakt zijn eigen keuzes wel, maar ik zou hem toch willen oproepen zorgvuldig om te gaan met de jonge, échte Feyenoorders in zijn ploeg. Ik vind dat hij Boëtius, bijvoorbeeld, onvoldoende krediet geeft. Waarom kreeg die zo weinig speeltijd afgelopen donderdag?

Manu miste de ene na de andere kans en Boëtius mocht er tien minuten voor tijd pas in. Ik begrijp dat niet. Wat ik ook niet begrijp is dat Karsdorp in Kroatië moest invallen, terwijl de veteraan Boulahrouz op de bank zat. Nu kreeg Karsdorp een bak met kritiek over zich heen omdat hij tekort schoot. Ja, vind je het gek onder die omstandigheden? Het regende, het veld was zwaar, de tegenstander was leep en er stond veel op het spel. Waarom mag Boulahrouz dan blijven zitten? Heel jammer.

Maar goed, de kater bleek toch wel verwerkt in Leeuwarden en ik zag daar een werkelijk excellente Jordy Clasie spelen. Een genot om naar te kijken. Nu moet alleen die Kazim zich focussen op zijn opdracht; scoren en zijn mond houden tegen de scheidsrechter. Dan volgt de jonge Manu hopelijk zijn voorbeeld, want die wil steeds meer lijken op Kazim; ook te veel bezig met randzaken in het veld. Als die twee alleen maar bezig zijn met scoren en laten scoren, dan wordt Feyenoord daar sterker van en komt, je weet het immers maar nooit, de landstitel weer in zicht.

Voor het echte voetbal moesten we ook afgelopen weekeinde over de grenzen kijken. Real Madrid tegen Barcelona. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één voetballiefhebber is, die die wedstrijd niet op zijn minst voor een deel gezien heeft. Wat een niveau! Daar moet je van genieten en niet afgunstig op zijn.

Real Madrid speelt momenteel het beste voetbal dat er is. Ze zijn eigenlijk al een half jaar beter dan Barcelona. Als Xavi en Iniesta minder worden, hebben ze bij Barça een groot probleem. Het wordt tijd dat ze daar aan een nieuw team gaan bouwen. Ik ben er nog niet gerust op, hoewel Barcelona in een aantal fases domineerde in Madrid. Een leuk detail vond ik de inbreng van voormalig speler en nu assistent Hierro op de bank. Je zag hem achter zijn hand iets zeggen tegen Ancelotti. Het was na een minuut of twaalf. Op dat moment was Barcelona baas op het middenveld. Ancelotti luisterde goed, stond op en haalde Kroos en James naar het middenveld. Het viel meteen op dat met name Xavi in de problemen kwam. Leuk om te zien, dat tactisch spel in zo’n grote wedstrijd.

Bron: Ad.nl

IMG_4936.PNG

IMG_5024.PNG

You must be logged in to post a comment Login