Nieuws

Van Hanegem kreeg gevoel dat voetbalwedstrijden een soort alternatief voor carnaval waren geworden

on

Columnist Willem van Hanegem laat in zijn column in het Algemeen Dagblad weten dat hij het niet zo heeft op de carnavaleske voetbalfans die van toeten noch blazen weten.

De Kromme heeft gelezen dat de seizoenkaarten bij de clubs als warme broodjes over de toonbank gaan. Dit terwijl er straks in september helemaal nog geen supporters op de tribunes mogen zitten. Dit schijnt die mensen niets uit te maken. De columnist vindt dit best te prijzen, want ze steunen tenslotte hun club. Echter heeft hij wel het gevoel dat mensen er vooral graag lekker bij willen horen, dat ze een soort druk voelen om niet achter te blijven. Dat het ze helemaal niet uitmaakt waar ze precies naar kijken.

Van Hanegem schrijft verder in het AD dat hij zelf prima kan kijken naar wedstrijden zonder publiek, merkte hij de laatste weken. Hij kreeg de laatste jaren het idee dat voetbalwedstrijden een soort alternatief voor carnaval waren geworden. Toch is het volgens de oud-speler van Feyenoord zaak dat er ook nog ware liefhebbers van het spelletje overblijven. Die wél met een kritisch oog naar wedstrijden willen kijken in plaats van dat monotone zingen de hele wedstrijd door. Mensen die kwaliteit herkennen.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login