Nieuws

Van Hanegem kan zich niet voorstellen dat Feyenoord nog 2e wordt

on

Ja hoor, daar waren ze weer. Al die bekende Nederlanders die ook weer zo nodig iets moesten roepen over de Feyenoord-supporters in Rome. Alsof ze er zelf bij waren geweest. Waar halen vooral de politici het lef vandaan? Die hebben na negen maanden nog steeds de daders van het neergehaalde vliegtuig niet kunnen achterhalen. Ga daar nou eens echt werk van maken. Ook Timmermans, de oud-minister, zei zich te schamen voor de gebeurtenissen in Rome. Dat komt goed uit, wij schamen ons ook voor hem.

Laat duidelijk zijn dat ik hier niets wil goed praten. Ik weet dat mensen zich in Rome hebben misdragen. Zij horen ook te worden gestraft. Maar ik had het verhaal wel graag van twee kanten gehoord en gelezen. Dat valt me tegen van de media. De Italiaanse politie en de fans van Roma zijn ook niet bepaald lieverdjes.

Ik heb veel mensen gesproken die er bij waren. Ze vertelden me onder meer dat de politie ook op vrouwen en kinderen insloeg. Dat was in een steeg waar de supporters naartoe werden gedreven. Het had, zo verzekerden ze mij, niet veel gescheeld of er waren daar mensen vertrapt en dood gedrukt.

Het resultaat van Feyenoord in Rome was natuurlijk uitstekend. Maar laten we niet te optimistisch zijn voor komende donderdag, want als het in de eerste helft 4-0, 4-1 had gestaan, was dat gezien de kansen heel normaal geweest. Die Gervinho had er makkelijk nog twee kunnen maken en ook later in de tweede helft kregen ze nog een paar grote mogelijkheden. Dat moeten we niet vergeten. Het wordt dus nog heel lastig.

Roma is een geslepen ploeg. Ik hoorde een Feyenoord-speler zeggen dat de Italianen in De Kuip wat gaan beleven. Alsof ze niets gewend zijn bij AS Roma. Een derby tegen Lazio is misschien wel tien keer heftiger dan een wedstrijd in De Kuip.

En als ik Feyenoord dan gisteren tegen Excelsior zie spelen… Daar word ik niet vrolijk van. Ajax bakt er ook niet veel van, maar toch gaat dit Feyenoord geen tweede meer worden. Dat kan ik me niet voorstellen. Laat niemand nou zeggen dat het wel heel zwaar was voor de spelers om twee wedstrijden in vier dagen te voetballen. Wat een onzin! Als het iets is wat je goed kan en dat je geweldig vindt om te doen, én waar ook nog eens vorstelijk voor wordt betaald, word je daar toch niet moe van? Kijk eens wat andere mensen moeten doen, die moeten elke dag om zes uur op om naar hun werk te gaan. Zij zouden dolgraag met die gasten willen ruilen, dat weet ik zeker.

Ik vond het heel sneu voor Excelsior. Dat had niet verdiend om te verliezen in De Kuip. Ze hadden de pech dat ze een penalty tegen kregen en ook nog met tien man verder moesten.

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login