Nieuws

Van Hanegem: “In De Kuip moeten ze gaan nadenken over hoe het verder moet”

on

Columnist Willem van Hanegem keek gisteren naar de Klassieker en ergerde zich aan scheidsrechter Bjorn Kuipers. ,,Koning Kuipers begint mij behoorlijk te irriteren en dat is meer zijn schuld dan die van mij.‘’

Het is moeilijk om Feyenoord en Ajax op basis van de klassieker echt te vergelijken. Door de snelle rode kaart van Jeremiah St. Juste was het natuurlijk geen normale wedstrijd. Die rode kaart incasseren, dat was dom. En iedereen bij Feyenoord was erg boos op hem. Ik ben benieuwd of die mensen dat dan ook zijn op Jens Toornstra, want die schop na een paar minuten op de kuit van Frenkie de Jong was in mijn ogen nog erger dan de overtreding van St. Juste.

Maar daar greep de VAR niet in en bij St. Juste dus wel. Dat was het enige verschil. En bij de openingstreffer van Ajax vonden ze het in Zeist met al hun schermen en televisiebeelden ook allemaal maar prima. Maar Kasper Dolberg gaf toch gewoon een tik tegen de arm van Justin Bijlow?

Die jongen wil ik nog graag een compliment geven. De mensen die nu gillen dat hij niet hij maar Kenneth Vermeer moet keepen omdat Bijlow zo onervaren is, neem ik niet serieus. Vorig seizoen had Feyenoord Brad Jones onder de lat staan. Heel ervaren, maar hij stapelde fout op fout. Bijlow had wel moeten protesteren bij arbiter Björn Kuipers na de 1-0. Maar ik denk dat die gozer uit het goede hout gesneden is. Dat hij zich realiseerde dat het allemaal was begonnen met een fout van hemzelf en dat hij naar helemaal niemand wilde wijzen. En ik denk ook niet dat het had geholpen, want Kuipers gedraagt zich als Koning Kuipers en fluit toch gewoon zijn eigen wedstrijd.

Toornstra ontsnapte dus aan rood. De 1-0 was een overtreding. Hij zag wel een schwalbe van Tadic, maar gaf geen gele kaart. Tagliafico maakte hands bij de bal van Tonny Vilhena, maar geen strafschop voor Feyenoord. Noussair Mazraoui kreeg na zijn handsbal geen tweede gele kaart en niemand weet eigenlijk waarom niet. Alleen Koning Kuipers.

En de spelers van Feyenoord die geen geel kregen, waar ze hem wel verdienden, moesten als kleine kinderen bij Kuipers komen. Hij behandelde volwassen mannen als kleuters. Persoonlijk had ik veel liever geel gekregen dan zo voor joker te worden gezet door iemand die er zelf helemaal niks van bakte. Koning Kuipers begint mij behoorlijk te irriteren en dat is meer zijn schuld dan die van mij.

Dat alles neemt niet weg dat Feyenoord zich nergens achter mag verschuilen. Ajax was gisteren niet eens goed, ze deden het zelfs rustig aan. Feyenoord is in oktober al klaar met de competitie. Nu zullen de positivo’s wel weer gillen dat de beker ook een mooie prijs is. Maar in de Kuip zullen ze zo langzamerhand toch eens moeten gaan nadenken over hoe het verder moet. En met welke mensen aan het roer. En niet zaniken over budgetten. PSV staat na tien duels tien punten voor en Feyenoord speelde gisteren pas de eerste echte zware wedstrijd van het seizoen. Of je moet Feyenoord uit bij AZ ook graag meerekenen. Mag best van mij, maar AZ staat inmiddels nog slechts drie puntjes boven de nummer zestien, de plek die er straks voor zorgt dat je play-offs tegen degradatie moet spelen

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login