Nieuws

Van Hanegem: “Ik vroeg me af wat ze nou eigenlijk op dat afgesloten trainingsveld doen”

on

AD-columnist Willem van Hanegem vindt dat Feyenoord kritisch naar de eigen organisatie moet kijken. ‘Dan kijk je uiteraard ook naar de technische staf. Ik zie Feyenoord zo vaak zo gek wisselen. Nicolai Jørgensen eruit halen als het 0-0 staat, dat is toch vreemd?’

Vandaag is de dag dat de supporters van Feyenoord voor het eerst een training mogen bekijken waar Robin van Persie aan mee doet. Dat was sinds zijn komst, ruim twee weken geleden, nog niet het geval. Alle trainingen waren achter gesloten deuren.

Maar toen ik Feyenoord gisteren op het kunstgras in Limburg aan het werk zag, vroeg ik me af wat ze nou eigenlijk op dat afgesloten trainingsveld doen. Ik zou het wel eens willen zien. Want die onzinverhalen gisteren dat ze gewoon niet agressief genoeg waren, die kan ik niet langer aanhoren.

Feyenoord moet in Venlo helemaal de duels niet keihard aangaan. Feyenoord moet VVV in een strak tempo kapotspelen. Kende u Danny Post van VVV? Die gozer speelde gisteren echt een geweldige wedstrijd. Maar hoe goed zo’n jongen ook gepositioneerd staat: als Feyenoord gewoon had gedaan wat het moest doen, zou hij echt overal te laat zijn gekomen.

Nu was Post dus overal op tijd. Dat was het probleem. Niet dat je af en toe door een enthousiaste speler van VVV van de bal wordt gelopen. Die dingen gebeuren. Maar als je voetballend geen idee hebt, krijg je ook VVV niet omver.

Ja, Feyenoord zal straks Willem II wel de nek omdraaien in de halve finale van het bekertoernooi. En vermoedelijk ook AZ of FC Twente in de finale in de eigen Kuip. De weg naar Rotterdams succes in de beker ligt dus nog altijd wagenwijd open. Ik gun het Feyenoord en de supporters nog altijd. Maar een eventueel succes in de beker zal dingen verbloemen, want zo werkt het. Weer een prijs gepakt, toch? Wat zeur je nou dat het beter moet?

Maar wie begin februari zo ver achter staat op PSV, moet de vinger op de zere plek leggen. Intern moet je naar elkaar durven kijken. Nee, niet durven, maar moeten. Bovendien: PEC, Vitesse en Groningen winnen ook wel eens een beker, hè.

Als je kritisch bent op de eigen organisatie, dan kijk je uiteraard ook naar de technische staf. Ik zie Feyenoord zo vaak zo gek wisselen. Nicolai Jørgensen eruit halen als het 0-0 staat, dat is toch vreemd? Ook al bakte de Deen er op kunstgras weer helemaal niks van, die laatste tien minuten vallen de ballen allemaal in het zestienmetergebied. Dan is hij toch de man om toe te slaan? Nee, Robin van Persie kreeg weer zijn gebruikelijke paar minuten. Ik had hem helemaal niet gebracht. Kunstgras is hij niet gewend en het is toch een gok hoe hij zo’n slotfase oppakt.

Van alle snode plannen die in de zomer werden gesmeed, is weinig meer over in de Kuip. En niet alleen in de zomer, ook in de winter werd er nog stoer geroepen dat Ajax en PSV moesten uitkijken. Dan verlies je in één seizoen vijf punten aan VVV en moet je gewoon stil zijn. Zeker als je 26,5 miljoen in een elftal investeert.

Maar ik zei het al eerder: in de Kuip roemen ze liever Renato Tapia, na twee jaar op de bank zitten, omdat hij toch opeens zoveel lef heeft. Dat ook hij een karrenvracht aan tegentreffers op zijn geweten heeft, dat is blijkbaar geen punt. Bij die insteek ligt het probleem. Niet bij het wel of niet heel agressief zijn in Venlo.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login