Nieuws

Van Hanegem: ‘Ik kon het tegen FC Emmen soms echt niet meer aan zien’

on

Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geen goed woord over voor het spel wat FEYENOORD gisteren tegen Fc Emmen op de mat legde.

Van Hanegem in het AD: “Ik houd heel erg van de club, maar ik kon het tegen FC Emmen soms echt niet meer aan zien.”

Dat het tegen Emmen niet lukte, verbaasde me eigenlijk helemaal niks. Vorige week heb ik op deze plek al geschreven dat die overwinning op ADO helemaal niet veel betekende. Toen waren mensen na de eerste helft ineens heel positief. Maar kom op, ze speelden tegen het slechtste ADO dat ik ooit heb gezien.

Het grote probleem is het middenveld. Tapia en Fer tikken maar een beetje rond. Hup, weer een balletje terug op Botteghin. Nou, hij weet meestal ook geen raad met die bal. Kökcü probeert de aanval wel wat te ondersteunen, maar het totale middenveld brengt op dat vlak veel te weinig. Het middenveld is het hart van de ploeg. En ook de longen van de ploeg. Als het daar niet loopt, kun je nooit als team functioneren.

De Kromme gaat verder: “Ik heb Marcos Senesi ook slecht zien spelen. Maar het is nogal flauw om die jongen na één helft af te branden. Dat is ongepast, vooral omdat hij in een elftal kwam dat totaal niet liep. Moet hij de boel dan in zijn eerste wedstrijd op sleeptouw nemen? Dat kun je niet van hem verwachten. Laten we hem even te tijd geven en hem dan beoordelen. Ja, hij speelde slecht, maar iedereen was slecht. Die gele kaart die hij na vijf minuten kreeg van scheidsrechter Dennis Higler vond ik trouwens nogal overdreven. Die scheids dacht natuurlijk: o, die Argentijn staat bekend als een schoppertje, die gaan we eens even laten merken hoe dat hier in Nederland gaat.

Wat ik nog over Feyenoord kwijt wil. De familie van Rick Karsdorp werd bedreigd en dat vind ik dieptriest. Spelers uitfluiten na en slechte prestatie? Prima, hoort erbij. Maar over kinderen en andere familieleden beginnen, doe je gewoon niet. Dat is een code waar iedereen zich aan moet houden. Klaar.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login