Nieuws

Van Hanegem: “Ik hoorde Van Geel steeds roepen dat hij zo fit is”

on

AD-columnist Willem van Hanegem denkt dat we Robin van Persie pas echt kunnen beoordelen als hij een serie wedstrijden heeft gespeeld.

Bij Feyenoord gaat het er tegenwoordig alleen maar om hoeveel speeltijd Robin van Persie krijgt, zo lijkt het wel. Er wordt wel heel veel heisa gemaakt om die invalbeurten. Maar we kunnen hem toch pas echt beoordelen als hij straks een serie wedstrijden heeft gespeeld? Het gekke is: ik hoorde Martin van Geel steeds roepen dat hij zo fit is. Maar de technische staf denkt daar weer anders over en zegt dat hij zijn tijd moet krijgen. Misschien was het een verkooppraatje van Van Geel ofzo.

Van Persie is een geweldige speler en met zijn kwaliteiten zal hij direct weer één van de beste spelers van de eredivisie worden, al is dat in de huidige competitie niet zo’n opgave. Ik heb eerder aangegeven dat ik twijfels heb bij zijn terugkeer. Hij is niet het type dat makkelijk op de bank zit. Dat hebben we eerder bij Oranje ook gezien. Ik snap dat ook wel, omdat hij zo’n goede speler is.

Dan hoor ik mensen zeggen dat hij alleen al door zijn aanwezigheid andere spelers beter maakt. Flauwekul, het valt en staat altijd bij wat je zelf brengt en dat gaan we de komende weken zien en beoordelen.

Vorige week heb ik met verbazing gehoord dat Jan de Jong, de nieuwe directeur van Feyenoord, begon over het feit dat die club de meeste passes heeft gegeven. Ik heb er gisteren tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag nog eens even extra op gelet, maar het zou leuk zijn als die passes niet acht van de tien keer achteruit gaan.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login