Nieuws

Van Hanegem: Ik denk dat Senesi denkt: ‘Kan ik nog terug?’

on

Willem van Hanegem laat in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad zijn mening over de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord optekenen:

De Kromme denkt niet dat een vertrek van Jaap Stam de oplossing is voor het enorm wisselvallige presteren van Feyenoord. “Wat we afgelopen week zagen, met de knappe zege op Porto en de deceptie in Sittard is ’typisch Feyenoord.”


Van Hanegem gaat verder: “Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ik Renato Tapia en Sam Larsson zwaar geïrriteerd naar de zijkant zag komen in Sittard? Dachten die gasten echt dat ze lekker speelden? Als dat echt zo is, dan ontbreekt elke zelfkennis en dat is gevaarlijk bij een topclub. Als Tapia aan de bal kwam in Sittard, ging het tempo zo drastisch omlaag dat het voor Fortuna geen probleem meer was om overeind te blijven. En Larsson leek nog aardig te beginnen, maar al snel gaf hij alweer zo’n beetje elke bal aan de tegenstander.”

De oud-trainer van de Rotterdammers sluit zijn column af met de mening dat Eric Botteghin zo’n beetje bij elke tegentreffer mis zat. “Op de bank zit een Argentijn die Feyenoord voor bijna zeven miljoen heeft opgehaald bij San Lorenzo. Ik denk dat die jongen nu denkt: ‘kan ik eigenlijk nog terug?’ Ik snap dat ze Marcos Senesi vorige maand niet meteen op kunstgras wilden laten starten om hem even uit de vuurlinie te houden. Maar nu is de tijd gekomen dat hij naast Edgar Ié, die bij de eerste goal faalde, komt te staan. Dat hij geen Engels spreekt, zal mij een zorg zijn. De voetbaltaal is voor iedereen hetzelfde.

De gehele column vind je HIER…

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login