Nieuws

Van Hanegem: ‘Ik denk aan de mensen die op hun werk worden uitgelachen’

on

Willem van Hanegem heeft zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geheel gewijd aan de malaise bij Feyenoord.

Van Hanegem trapt af: “Wat er gisteren in Amsterdam gebeurde, doet zoveel pijn. Ik denk aan de mensen die vandaag op hun werk worden uitgelachen.”

De Kromme schrijft dat hij vindt dat Jaap Stam er slecht uit zag toen hij na de nederlaag zijn perspraatje hield. Je zien dat het iets met hem doet dat Feyenoord zover weg is gezakt. Dat Jaap met vier aanvallers begon in de Johan Cruijff Arena, werd hem aangerekend. Willem denkt niet dat het daar aan lag.

Van Hanegem gaat verder in het AD.nl: “Na de landstitel heeft Feyenoord eigenlijk alles verkeerd gedaan in De Kuip. We hebben na de titel al het geld opgemaakt. En dan praten we wel steeds over een mooi nieuw stadion, een fraai trainingscomplex voor het eerste elftal en een mooi onderkomen voor de jeugd. Maar het gaat nooit meer over voetbal. We hebben goede jeugdspelers, roepen de mensen daar. Maar waar zijn ze dan? Ik zie ze niet.”

“Stam zal er echt wakker van liggen en dat snap ik heel goed. Stam was een winnaar, een verdediger die meteen jouw strot eraf beet als hij daar de kans voor zag. Maar dit Feyenoord heeft dat helemaal niet. Dat is al even geleden begonnen, maar toen liepen we lekker allemaal de polonaise als we een bekertje wonnen en verder meer dan twintig punten achter stonden op de kampioen.

De gehele column is hier te lezen.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login