Nieuws

Van Hanegem: ‘Ik ben heel erg benieuwd wie Gio gaat opstellen’

on

Als er mensen zijn die denken dat ik na alle festiviteiten van mijn verjaardag nu kritiekloos door het leven zal gaan, hebben ze het mis. Maar eerlijk is eerlijk, Feyenoord speelde gisteren in Eindhoven goed. Ze probeerden onder de druk vandaan te voetballen, iets wat ik bijvoorbeeld in Groningen en Zwolle niet heb gezien. Als ze vervolgens op het middenveld nog een iets hoger tempo hadden gehanteerd, dan had PSV nog veel meer problemen gehad. Nu kregen ze bij PSV vaak de tijd om zich toch weer achter de bal te groeperen, dat was helemaal niet nodig.

Maar zo vlak voor de halve finale van de beker ­tegen Ajax moet het voor Giovanni van Bronckhorst wel lekker zijn geweest dat zijn ploeg toch nog iets liet zien. Feyenoord zou niet meekunnen met PSV en Ajax, maar in de onderlinge duels blijkt juist het tegenovergestelde.

Dat het nu 1-1 werd in Eindhoven is mooi. En mocht het woensdag in de halve finale ook goed aflopen, dan ben ik wel benieuwd naar komende vrijdag. Dan begint president-commissaris Toon van Bodegom officieel bij Feyenoord. Is hij er eentje zoals zijn voorganger Gerard Hoetmer, die het heerlijk vond om op het pluche te zitten en altijd maar jaknikte? Of ziet hij in dat juist de enorme achterstand op de top 2, ondanks de goede resultaten in de onderlinge wedstrijden, het signaal is dat er iets moet gebeuren?

Ik hoor nog weleens iets, maar van Sjaak Troost en Herman van Drie hoeft hij in de raad van commissarissen bitter weinig te verwachten. Die willen liever weinig veranderen. Die willen liever niet te veel gezanik, begrijp ik. Maar dan denk ik: ben je er nou om beleid te controleren of zit je er omdat je er lekker bij hoort en liever niet in de publiciteit komt? Die Van Drie is toch succesvol als zakenman omdat hij op de juiste momenten knopen doorhakte?

Dat moet Giovanni van Bronckhorst deze week ook. Wie sneuvelt er tegen Ajax? Robin van Persie zal hij vast opstellen, maar Nicolai Jørgensen was de beste man op het veld. Die zet je er drie dagen later toch niet zomaar naast? Jens Toornstra was de beste man op het veld bij de 6-2 tussen Ajax en Feyenoord. Kun je zonder hem beginnen? Sam Larsson is het makkelijkste slachtoffer, maar juist bij de 6-2 bleek dat het goed is om met een echte buitenspeler te spelen. Ik ben heel erg benieuwd wat Van Bronckhorst gaat doen.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login