Nieuws

Van Hanegem: ‘Hoor uit verschillende hoeken gemor over jeugdopleiding’

on

Willem van Hanegem uit in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad kritiek op de gang van zaken rond Feyenoord Onder 19:

Van Hanegem: “Ik hoop niet dat Dirk Kuyt ergens een voormalig ploeggenoot heeft kunnen ontwaren bij Young Boys, de tegenstander van Feyenoord donderdag in Bern. Want dan zit hij ook daar in Bern weer pontificaal op de tribune en schrapt hij doodleuk de trainingen van Feyenoord onder 19.”

“Bij Rangers-uit moest en zou hij naar Steven Gerrard gaan. Tegen FC Porto thuis schrapte hij een training van zijn elftal. In de interlandperiode oefende het elftal niet, want Dirk moest met oud-ploeggenoten voetballen. Prima hoor, maar als je trainer bent van een elftal dat op korte termijn de hoofdmacht van Feyenoord moet aanvullen of zelfs versterken, moet je daar mee bezig zijn. En ze verliezen zo vaak, dat er voldoende werk te doen is.”

Van Hanegem sluit zijn column af met de woorden: “Naast de kritiek op het eerste elftal die duidelijk is, hoor ik ook steeds meer gemor over de jeugdopleiding inclusief Kuyt. Vanuit verschillende hoeken. Dat maakt deze sportieve crisis misschien nog wel pijnlijker dan hij nu al is.”

De gehele column van Van Hanegem is hier te lezen

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login