Nieuws

Van Hanegem: Hij moet met z’n handen van Mathijsen afblijven

on

Liep ik gistermiddag zo maar ineens Dick Advocaat tegen het lijf in de Kuip. Het werd door een hoop mensen bekeken omdat ik Dick vorige week op deze plaats een flapdrol heb genoemd.

Dat woord heb ik teruggenomen op voorwaarde dat Dick voortaan geen onzin meer vertelt over onze samenwerking tijdens het EK van 2004. Waar hebben we het over, het is al bijna negen jaar geleden. Ik geef toe dat het kinderachtig is.

Maar als Dick zegt dat ik hem na zijn wissel van Arjen Robben heb laten vallen, dan kom ik daartegen in het geweer. Hopelijk hoeft dat vanaf nu niet meer.

Gisteren bij Feyenoord-PSV begreep ik zijn wissel een stuk minder dan destijds in Portugal tegen Tsjechië. Ik bedoel, de gedachte achter het weghalen van Matavz, het doorschuiven van Lens en het inbrengen van Engelaar om meer balans op je middenveld te krijgen, die kon ik volgen.

Maar het pakte desastreus uit omdat PSV een mentaal zwalkend elftal heeft met een paar aardige spelers maar met te weinig jongens die de bal willen hebben bij balverlies. Dat brak de ploeg nu ook weer op. Feyenoord won daarom terecht, maar zonder briljant te hoeven spelen.

PSV bracht gewoon te weinig. Strootman deed er van alles aan, maar zonder Van Bommel is de hiërarchie bij balverlies verkeerd bij PSV. Het ontbreken van Van Bommel heb ik echt betreurd. Over respect gesproken.
Die jongen zal toch echt gedacht hebben dat hij door arbiters, media en collega’s met meer respect benaderd zou worden. Nu let iedereen op wat hij eventueel verkeerd doet en krijgt hij te vaak gele kaarten die het niet zijn, zoals zijn laatste vorige week van Vink.

Dat pakt heel lullig uit voor PSV en voor Van Bommel. Jammer is dat toch.

PSV viel me zwaar tegen gisteren. Het is onbegrijpelijk dat een ploeg na rust zo ontzettend kan terugvallen als het gaat om het leveren van arbeid. Ze deden gewoon bijna niks meer.

Hoe kan dat toch? Dat is een mentaal probleem, anders kan ik het niet uitleggen. Daar moeten ze komende dagen in Eindhoven eens over gaan praten met elkaar. Niet steeds de schuld bij anderen leggen.

Voor Feyenoord ben ik erg blij, uiteraard. Boëtius, Vilhena, Clasie, wat geniet ik toch van die gasten. Je gunt die gasten toch alles? Maar er is nog niks gewonnen. Je bent in de eredivisie in de titelrace nooit helemaal afgeserveerd, maar je zit ook nooit stevig op je troon.

Er gebeurt altijd wel iets geks. Ajax gelijk thuis tegen ADO, FC Twente verliest uit van Heerenveen en PSV geeft een voorsprong in de Kuip uit handen. Die wisselvalligheid blijft me elke week verbazen en irriteren.

Dat het na afloop in de catacomben tussen Lens en Mathijsen uit de hand liep, heeft iedereen goed kunnen zien. Ik ben er niet zo ondersteboven van. Ik moest denken aan een stelletje oude vrouwen die mekaar lopen te duwen en te trekken.

Een hoop gekrakeel om niks. Wat Lens deed zag er niet goed uit, hij moet met zijn handen van Mathijsen afblijven. Maar ik denk allemaal dat er meer is gebeurd in het veld dan wij konden zien. Ik zei het in het eind van de wedstrijd al, ik had het idee dat er iets vervelends tegen Lens was gezegd.

Die jongen bleef maar kwaad. Dat kan niet alleen gekomen zijn van die ene blokkade door Mathijsen. Ik ben benieuwd naar de waarheid.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login