Nieuws

Van Hanegem: ‘Het ultieme bewijs dat Feyenoord wel degelijk kan meedoen om de prijzen’

on

Die enorme overwinning van Feyenoord gisteren op Ajax, natuurlijk ben ik daar heel blij mee. Nog het meest omdat dit het ultieme bewijs is dat Feyenoord wel degelijk kan meedoen om de prijzen. Als je voor de winterstop PSV een uur lang jouw wil oplegt in de Kuip en zoals gisteren Ajax een enorm pak slaag kunt geven, dan ben je dus niet de simpele nummer 3 van Nederland. En ook niet de ploeg die nu eenmaal niet meekan met de miljoenen van vooral Ajax en een beetje PSV.

Als Feyenoord verliest, hoor ik het steeds weer. Ze kunnen gewoon niet beter, dit is nu eenmaal het niveau. Die mensen die Feyenoord dan neerzetten als een soort Helmond Sport, die neem ik niet serieus. Daar doen journalisten ook nog vrolijk aan mee. Feyenoord was bijna twee seizoenen geleden de trotse kampioen van Nederland, de miljoenen stroomden binnen en iedereen riep dat ze in Rotterdam aan de vooravond van een gouden periode stonden. Als je dan vervolgens dit seizoen een straatlengte achterstaat op PSV en Ajax en vorig seizoen al in de winterstop kansloos bent in de strijd om de titel, dan doe je gewoon iets niet goed. Benoem dat. Ik hoor Martin van Geel in de winterstop zeggen: PSV pakt gewoon heel veel punten en wij hadden soms blessures. Met zo’n analyse kom je niet verder. Integendeel.

Als je niet kunt winnen van ADO, Fortuna en PEC en je blaast nu wel Ajax als een amateurploeg van het veld, dan haal je gewoon niet het maximale uit de ploeg. De directie wil niet zeggen of de club nog door had gewild met Giovanni van Bronckhorst, ze stonden er lekker blanco in. Dat kan nooit waar zijn, zo kun je toch geen club besturen? Ze hoeven nu geen knoop door te hakken, dat heeft Van Bronckhorst voor ze gedaan. Dat is het verhaal.

Ik vond Jens Toornstra gisteren geweldig spelen. Ik heb weleens geschreven dat ik het niet meer kon aanzien wat hij op het veld liep te doen, maar door al zijn arbeid heeft hij Ajax volledig uit balans gekregen. Bij Ajax stromen de miljoenen binnen. Maar in 2019 zijn ze het voorlopig helemaal kwijt. Tien tegentreffers in twee competitiewedstrijden. Eerst lag alles aan Kostas Lamprou, mij iets te makkelijk. Maar gisteren zag ik een stuntelende Argentijnse miljoenenaankoop, Lisandro Magallán. En wat Daley Blind de laatste twee duels loopt te doen, is in elk geval niet lekker verdedigen.

Frenkie de Jong zag ik vooral boos achter de scheidsrechter aan zitten. Of dat te maken heeft met die geweldige transfer, weet ik niet. Zo is hij volgens mij niet. Maar hij zou het niet moeten doen. 75 miljoen euro voor hem is een enorm mooi bedrag. Ja, 75 miljoen en dus geen 86. Dat laatste eventueel wel door de 11 miljoen aan bonussen die zijn bedongen door Marc Overmars. Die bonussen tellen mensen er altijd bij op als ze verkopen, gek genoeg nooit als ze kopen. Maar het moet nu weer over punten gaan in plaats van een banksaldo vol met miljoenen. Deze 6-2 kan een enorme tik zijn.

Al is PSV zeker nog geen kampioen. In Eindhoven stralen ze opeens angst uit. Ballenjongens die de spelers van FC Groningen geen bal geven als ze een corner mogen nemen. Tijdrekken in Emmen en thuis tegen Groningen. Als je uitstraalt dat je angst hebt, ruikt de tegenstander kansen.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login