Nieuws

Van Hanegem hekelt kritische spelersgroep Feyenoord: “Antwoord geef je op het veld!”

on

Alles begint bij knokken, sleuren en de strijd aangaan. ‘Er zijn maar een paar spelers ter wereld die het ook zonder af kunnen. En die spelen niet in Nederland’, aldus columnist Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad na de topper tussen Feyenoord en PSV (3-1).

Willem van Hanegem vraagt zich in zijn column af waarom de spelers van Feyenoord zo blij zijn na een gewonnen wedstrijd als het een paar dagen eerder helemaal is misgegaan tegen Heerenveen?

Steven Berghuis speelde een leuke wedstrijd, maar na afloop was hij toch weer geprikkeld, want Hans Kraay jr. zei dat hij hard had gewerkt en Berghuis vond dat hij dat altijd deed. Dat vind ik ook weer zoiets. Wees niet tevreden als je een keer achter ­Tagliafico bent aangesprint.

Feyenoord maakte er drie, maar dat hadden er zomaar zes of zeven kunnen zijn. En dan heb ik het niet eens over die vijf momenten dat de laatste pass, die net achter de verdediging had moeten vallen, zomaar in de voeten van de tegenstander werd geschoven. Dát heet nou kwaliteit, maar met dat woord moet je uitkijken in de Kuip, heb ik ­begrepen.

Als je zoals Feyenoord tegen AZ negen enorme kansen hebt weggegeven, moet je niet zaniken dat er door de trainer is gezegd dat AZ meer kwaliteit heeft. Je moet er gewoon voor zorgen dat hij het niet eens durft om dat te beweren. En als het wel is ­gezegd, ga je niet op maandag met een spelersdelegatie op bezoek bij de trainer om te klagen en dan vervolgens op woensdag een snipperdag nemen in Friesland tegen Heerenveen.

Lees HIER de gehele column.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply