Nieuws

Van Hanegem: ‘Gudde is voor Feyenoord en is helemaal wezenloos van Van Geel’

on

AD-Columnist Willem van Hanegem zag met lede ogen aan hoe de KNVB afgelopen week beslissingen nam over het Nederlandse voetbal. ,,Wat mij stoort, is dat niemand in dit wereldje nog objectief is.”

Volgens de columnist hebben ze in Zeist een grote fout gemaakt door puur voor de eredivisie te kiezen en de clubs uit de eerste divisie als minderwaardig te behandelen. Wat De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad stoort, is dat niemand in de voetbalwereld nog objectief is.

Volgens de columinst is directeur Eric Gudde voor Feyenoord en bovendien helemaal wezenloos van Martin van Geel, die er als algemeen directeur van Willem II vrijdag bepaald niet slecht van af kwam.

Ook over de oud commercieel directeur van Feyenoord Chris Woerts is Willem kritisch. Woerts werkt momenteel voor ADO Den Haag en durft in de media te roepen dat je in tijden van crisis niemand mag straffen. Wat Chris eigenlijk zegt, is dat ‘zijn’ ADO in de eredivisie moet blijven.

Van Hanegem geeft toe dat hij zelf bij FC Utrecht heeft gewerkt en dat mensen nu misschien vinden dat hij geen recht van spreken heeft als het over die club gaat. Maar de columnist vindt het vreemd dat FC Utrecht nu overal naast grijpt, terwijl het een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Willem II. En ze hadden nog kans op Europees voetbal via de bekerfinale. Niet gek dus dat ze daar een rechtszaak aanspannen tegen de KNVB?

Van Hanegem sluit af “Het is allemaal zo onhandig aangepakt in Zeist. Nu rennen ze weer allemaal naar de rechtbank. Maar clubs als Cambuur, De Graafschap en FC Utrecht hebben eerlijk gezegd wel een punt. Dat is nog zwak uitgedrukt.”

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login