Nieuws

Van Hanegem: ‘Fraser moet Advocaat opvolgen, Bijlow kan over twee jaar naar hele grote club’

on

Frank Stout van RTV Rijnmond en Willem van Hanegem zochten elkaar deze week op voor een lang en open interview. De twee spraken over de waslijst aan blessures, de opvolging van Dick Advocaat, maar ook Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen kwamen aan bod.

Verslaggever Frank Stout oppert dat het voor de hand ligt dat Feyenoord zondag de competitie hervat met Nicolai Jørgensen. De Deen is hersteld van een liesblessure en is fit. “Dat is wel groot nieuws”, reageert Willem op z’n Van Hanegems. “Gek toch? In de periode dat ze kampioen werden had hij twee hele goede jaren. Had hij nooit ergens last van. Het komt door dat gezanik of hij wel of niet naar Newcastle United zou gaan. Ineens was hij steeds geblesseerd. Toen hebben ze een klein kindje gehad. Misschien komt het doordat hij niet veel slaapt.”

Van Hanegem: “Jørgensen was zó teleurgesteld dat hij niet naar Engeland kon. Voor 17 miljoen euro had ik een hele grote doos gemaakt, strik er om en op de boot naar Newcastle gezet. Nu heb je een speler met de pest in z’n lijf en loop je zoveel geld mis”

Over Haps is Van Hanegem ook meer dan tevreden: “Als Haps een beetje zijn coördinatie in bedwang kan houden, wordt het een heel goede linksback. Geen linksbuiten, al begrijpt iedereen wel dat het een noodoplossing was dat-ie daar speelde. Dat ventje dat zo geweldig was bij Vitesse (Linssen, red.), werkt zichzelf de kolere. Maar ik geloof wel in Linssen bij Feyenoord.”

“Diemers valt mij dan weer niet mee.” Hij kon bij Fortuna doen wat hij wilde. Hier moet hij eerder en sneller om zich heen kijken naar de oplossingen. Van de tien duels verliest hij acht of negen keer de bal. Dat is veel voor een middenvelder.”

Over Justin Bijlow is de oer-Feyenoorder ook duidelijk: “Bijlow is gewoon een goede keeper. Als die jongen fit blijft, gaat hij over een of twee jaar bij een hele grote club keepen.”

Over de rechtsback positie bij Feyenoord is De Kromme minder enthousiast. Nieuwkoop vindt Van Hanegem nog de beste rechtsback. “Nieuwkoop is nog de beste, al is hij ook niet geweldig. Geertruida is een beetje slaperig. Hoe vaak hij niet verkeerd staat, aan het dromen is en de bal van dichtbij in de voeten van de tegenstander speelt…”

Volgens Van Hanegem is er één logische opvolger om ja dit seizoen Dick Advocaat op te volgen. “Henk Fraser. Ik vind het gek dat Henk in al die jaren hiervoor nooit in the picture kwam. Maar als ik een naam aandraag, kiest Feyenoord die meestal niet, dus daarom zeg ik niet dat Fraser het moet worden. Maar dat hoop ik wel”, zegt hij zacht in een bijzin.

Het hele interview van ruim drie kwartier is te zien via YouTube of Rijnmond.nl

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login