Nieuws

Van Hanegem: ‘Feyenoord zou Boëtius en Clasie moeten vastleggen voor komend seizoen’ 

on

Willem van Hanegem is blij met de zege van Feyenoord op FC Utrecht, maar van euforie kan volgens hem nog geen sprake zijn. ‘Mensen klampen ook mij aan en ze stralen voortdurend een soort wanhoop uit. Redden we het wel?’

.

Nee, natuurlijk is Feyenoord er ook na de prima overwinning tegen FC Utrecht nog altijd niet. De drie punten waren volkomen terecht en dat zal vertrouwen geven voor de laatste drie competitiewedstrijden. Maar voor euforie kan nog geen plaats zijn. Laat ik meteen duidelijk zijn: dat is iets heel anders dan jezelf veel kleiner maken dan nodig is.

.

En dat proef ik nu wel. Mensen klampen ook mij aan en ze stralen voortdurend een soort wanhoop uit. Redden we het wel? Kunnen we Vitesse en Excelsior wel hebben? En Ajax dit en Ajax dat. Je moet als sporter altijd bescheiden blijven en zeker nooit prijzen vieren als je ze helemaal nog niet binnen hebt. Maar de borst mag in Rotterdam best een beetje vooruit. Feyenoord staat verdorie al 31 wedstrijden bovenaan.

.

Concurrent Ajax deed het uitstekend tegen Schalke 04 en daar was terecht volop aandacht voor. Dat is toch logisch? Wees blij dat we in Europa weer eens iets laten zien in een fase van het seizoen waarin het er echt om gaat. Dat ze daar steeds maar roepen dat ze Feyenoord nog inhalen? Het zou pas vreemd zijn als ze daar niet in zouden geloven.

.

Dan zal ik wel weer horen dat mensen niet begrijpen dat ik, als Feyenoorder, iets positiefs zeg over de rivaal. Toen ik eerder dit seizoen veel waardering had voor een doelpunt van Lasse Schöne tegen FC Utrecht, kreeg ik ook veel commentaar. Die onzin heb ik nooit begrepen. Kijk, zeker als Feyenoorder, gewoon naar jezelf. Wat dat betreft ben ik zo blij met Karim El Ahmadi. Die vind ik binnen en buiten het veld hét schoolvoorbeeld. 

.

Nooit zeuren over kritiek, altijd de lat hoger leggen, niet piepen over de concurrentie, over budgetten en altijd weer een realistische kijk op wedstrijden. Ook hij weet dat hij tegen Ajax en vooral PEC Zwolle zwak speelde. Maar wat ik van hem tegen FC Utrecht zag, maakte mij blij. El Ahmadi pakte Feyenoord beet en duwde de ploeg echt de goede kant op.

.

Feyenoord moet, ook al is de strijd nog niet beslist, nu al denken aan komend seizoen. Op de reservebank van de koploper zit, zo is dit jaar duidelijk gebleken, wel heel erg weinig kwaliteit. En dat is jammer, want een paar van die gasten hebben wel miljoenen gekost. Er moet echt een buitenspeler bij en dan zou ik denken aan Jean-Paul Boëtius, die bij Racing Genk laat zien dat hij nog altijd een speler is met bijzondere kwaliteiten. En ik riep al eerder in deze column dat het huren van Jordy Clasie een meesterzet zou zijn, al is dat misschien niet zo eenvoudig. 

.

Dan nog iets dat mij dwars zit. Ik snap heel goed dat Dirk Kuyt niet meer in de basiself van Feyenoord staat. Maar als die gozer invalt, dan moet eigenlijk meteen de aanvoerdersband om zijn arm zitten. El Ahmadi moet die band dan afdoen. Kuyt verdient dat respect. Zou toch logisch moeten zijn?

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login