Feyenoordinbeeld

Van Hanegem: ‘Feyenoord, ga beter voetballen’

on

columnist Willem van Hanegem genoot afgelopen weekend van de goal van Lasse Schöne, maar maakt zich zorgen over het povere spel van Feyenoord.

.

De goal van Schöne zorgt ervoor dat het spannend blijft in de eredivisie. Die vijf punten voorsprong, die kan Feyenoord zo kwijt zijn hoor. Een keer verliezen en het zijn nog maar twee punten. Dan gaat het knagen, want Feyenoord moet ook nog naar de Arena.

.

Zaterdag speelde Feyenoord weer niet bijzonder. Ja, zeggen mensen dan tegen me: ‘Als je dit soort wedstrijden ook nog wint…’ Maar het had best ­1-1 kunnen worden, al speelde Willem II zeer droevig. Die scheten in hun broek voor Feyenoord, zo leek het wel.   

.

Ajax heeft het nu ook niet, maar blijft voor mij toch favoriet voor de titel. Zij zijn tot goed voetbal in staat. Feyenoord toonde dat alleen een helft tegen AZ. Ajax speelt in normale doen gewoon een stuk makkelijker. Het kost minder kracht. Dat kan helpen als het in de slotfase van de competitie echt spannend wordt. Dan kan Feyenoord het opeens heel benauwd krijgen.   

.

Wat me wel opvalt, is dat de spelers van Feyenoord inmiddels heel realistisch zijn over het vertoonde spel. Ik hoorde Toornstra na de wedstrijd zeggen dat er niet goed was gespeeld. Ik vind dat een belangrijk gegeven. Het is goed dat spelers dat beseffen en niet meegaan met de meute die roept dat de Coolsingel al in zicht is.

.

Ga beter voetballen, dan groeit het vertrouwen

.

Mijn advies: Ga beter voetballen, dan groeit het vertrouwen. Dan zullen tegenstanders wedstrijden tegen Feyenoord als een moeilijke klus beschouwen. Zo’n NEC komt nu zondag toch naar de Kuip met het idee dat er best iets te halen is. Het is bij Feyenoord zaak dat de oudere spelers en de technische staf de boel scherp houden.   

.

El Ahmadi wordt wel gemist. Hij knapt altijd veel nuttig werk op. Hij weet wanneer de tegenstander moet worden opgejaagd en zijn ploeggenoten volgden hem daarin. De andere spelers proberen dat nu soms ook, maar kiezen soms het verkeerde moment, waardoor grote ruimtes op het veld ontstaan. Ik heb El Ahmadi zien spelen in de Afrika Cup en vond het soms wat plichtmatig. Maar af en toe zag je ook zijn kwaliteiten. Dan zat hij direct bovenop de speler, pakte hem de bal af of maakte hem spelen onmogelijk.   

.

Toornstra probeert dat nu ook, maar heeft dat venijn en loopvermogen niet. Kuyt mist dat ook. Vilhena heeft het loopvermogen, maar kiest af en toe het verkeerde moment om druk te zetten. Het is simpel: met El Ahmadi is Feyenoord veel beter, ook omdat dan Kuyt, Vilhena en Toornstra voor het team andere belangrijke dingen kunnen doen.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login