Nieuws

Van Hanegem: “De Kuip op?? Ga jij ook meteen verhuizen als de stoppen een keer doorslaan!?”

on

Het zag er allemaal een beetje zielig uit in de Kuip gisteren. Dat donkere veld en al die wachtende mensen en dan die spelers die een rondje liepen om naar iedereen te zwaaien.

Wat ik vooral opvallend vond, was dat de lampen het nooit begeven en net nu de mensen mochten protesteren tegen Feyenoord City en de eventuele stap van de Kuip naar een nieuw stadion, is het opeens donker. Ja, er zullen wel weer mensen zijn die dit als een bevestiging dat de prachtige Kuip ‘op’ is. Dan ben ik benieuwd of diezelfde mensen ook meteen verhuizen als thuis de stoppen een keertje doorslaan.

Die spandoeken, dat valt nog niet mee voor die mensen om ze mee het stadion in te krijgen. Ze moeten aan bepaalde afmetingen voldoen, ongeveer de grootte van een kussensloop. En bij de poorten stonden stewards soms met hele groepen te overleggen of van een bepaald woord later in het stadion geen zin gemaakt kon worden. Dat drie spandoeken naast elkaar opeens iets positiefs zeggen over het huidige stadion, waar Feyenoord juist trots op moet blijven.

Maar goed, er werd dus niet gespeeld. In het vervolg zal ik dan de vrije tijd maar benutten om een stukje te fietsen. Op een E-bike, want zo noemen ze die krengen toch? Misschien hebben de lezers van deze column nog een paar tips, want ik heb geen idee op wat voor model ik de komende maanden over de fietspaden moet langs razen. Laat ze maar een mailtje naar de deze krant sturen of iets op mijn Facebook zetten, want ik kan serieus wel wat hulp gebruiken. Ik moet namelijk van de artsen heel veel gaan fietsen, maar het mag echt alleen op een elektrische fiets. Ik heb een gewone fiets met een paar versnellingen, maar die is ongeschikt, want het moeten lange tochten worden en ik mag absoluut niet te veel kracht verbruiken.

Waarom dit alles? Afgelopen week werd ik halsoverkop naar het ziekenhuis gebracht omdat ik pijn had. Het voelde echt vreselijk. Bleek ik een longembolie te hebben. En fietsen helpt, zeggen de artsen, maar dan wel op een E-bike.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou