Nieuws

Van Hanegem: “De controle was er minder dan normaal”

on

Op de radio noemden ze het verlies van Feyenoord in Zwolle erger dan een blamage. Vind ik nogal overdreven, zeg. Je kon van tevoren weten dat Feyenoord het daar moeilijk zou krijgen. Nog los van de tegenstander, die aardig voetbalt, is het daar lastig spelen op kunstgras.

Dat rare gras is sowieso slecht voor je gezondheid. Als je je voetballeven lang op dat spul speelt, dan ben je op je veertigste compleet klaar met je sport, ook op recreatief niveau. Het is namelijk een constante aanslag op al je gewrichten. Bij Feyenoord hebben ze dat probleem in de aanloop naar PEC-uit genegeerd en dat snap ik ook nog wel. Als je het te belangrijk maakt, wórdt het een probleem. Dat werd het uiteindelijk toch, helaas.

Je zag het aan de balbehandeling bij Feyenoord en de schoten op doel. De controle was veel minder, terwijl die onder goede omstandigheden bij sommigen ook al niet top is. Dus laat staan op kunstgras. Jammer voor Feyenoord, dat verlies, maar volgende week gewoon weer er tegenaan in De Kuip tegen PSV. Ik zal dan in De Kuip zijn voor Eredivisie Live en ik hoop dat ik Dickie Advocaat tegenkom. Daar heb ik namelijk een paar appeltjes mee te schillen.

Op de eerste plaats vind ik dat hij laf omgaat met Georginio Wijnaldum. Hij moest na afloop weer even zeggen dat Wijnaldum te weinig scoort. Die jongen heeft zeventien keer in de basis gestaan en mocht zes keer invallen, toch maakte hij dertien goals. Natuurlijk, dat hadden er altijd meer kunnen zijn, maar dertien doelpunten is een aardige score hoor, hij is clubtopscorer.

Dick zegt dat alleen maar omdat Toivonen er weer aan komt en die moet hij opstellen. Dan moet er dus eentje uit en dat zal wellicht Wijnaldum zijn. Als je die van tevoren dan even bekritiseert, creëer je je eigen logica ten koste van een speler. Bah, ik walg daarvan.

Het was al geen beste week voor Dick, wat mij betreft. Ik hoorde dat hij op de televisie weer eens begonnen is over het EK van 2004 waar Dick toch zo ontzettend onder geleden heeft. Hij mocht nóg eens een keer zeggen dat ik op een persconferentie heb gezegd ‘Ik sla hem neer als hij nog eens zo gek wisselt’ en hoe schandalig dat was. Of zoiets. Jammer dat een man van mijn generatie en met zo’n mooie carrière zo liegt, draait en zo’n slapjanus is.

Dick wilde zonder mij geen bondscoach worden. Hij dacht dat hij me nodig had omdat de publieke opinie niet veel met hem ophad. Dick durfde zonder mij geen bondscoach te zijn op dat moment. Ook op de dag na zijn beruchte wissel Robben/Bosvelt was hij weer angstig. Hij vroeg me tot in de lift van het hotel of ik alsjeblieft de persconferentie wilde doen. Ik moest zijn schild zijn.

Ik heb hem gezegd dat ik het op mijn eigen ludieke manier zou doen en oh, wat was hij blij met me. Ik heb er achteraf behoorlijk spijt van. Niet om wat ik gezegd had, want dat heb ik bewust zo gezegd om, zoals Dick graag wilde, voor hem de kou uit de lucht te halen. Nee, ik heb er spijt van omdat deze flapdrol er anno 2013 nog steeds over loopt te zeuren en te liegen. Tegen anderen, nooit in mijn gezicht. Daarom hoop ik dat hij dat zondag in de Kuip een keer probeert. Ik vrees alleen, zijn angsten kennende, dat hij dat niet durft.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login