Nieuws

Van Hanegem: “Dat zelfvoldane gevoel mag dit seizoen niet meer De Kuip in glippen”

on

AD Sportwereld-columnist Willem van Hanegem vindt dat, ondanks de 0-7 overwinning bij Sparta, terughoudendheid op z’n plaats is bij Feyenoord. ,,Dat zelfvoldane gevoel mag dit seizoen niet meer de Kuip in glippen.”

Net als van de mensen in het uitvak gisteren op Het Kasteel, is Feyenoord mijn club. Dat weet iedereen. Maar het enthousiasme van die mensen gisteren in Rotterdam-West, dat heb ik dan weer totaal niet. Ze scandeerden namen van spelers die ik al weken geen bal goed zie raken. En ze zongen voortdurend dat Alex Pastoor zou sneuvelen. Het klopte, maar ik denk dan wel: hoe goed was ons Feyenoord dan dit seizoen?

Enige terughoudendheid is op z’n plaats bij Feyenoord. Natuurlijk, 0-7 is een fraaie uitslag. Maar opeens doen mensen alsof Renato Tapia een nieuw wereldwonder is op de Nederlandse velden. Terwijl ik hem wekelijks ballen zie inleveren, dat geloof je bijna niet. Midweeks tegen Heerenveen gaf hij de bal ook zomaar aan Henk Veerman. Om de boel nog te redden maakte hij een soort sliding en toen gaf Kevin Blom maar een vrije trap aan Feyenoord. En dan roepen mensen na afloop dat hij zo goed is geworden. Gisteren zag ik hem weer binnen dertig seconden een bal inleveren die zomaar de 1-0 voor Sparta had kunnen opleveren. Maar de mensen stonden weer op de banken.

Ik zie meer in Sven van Beek, een speler die veel betrouwbaarder is. Al vond ik ook die tegen Heerenveen matig spelen. Waar ik bij Feyenoord bang voor ben en wat ik ook proef: ze denken daar zo snel dat het allemaal wel weer in orde is. Maar als telkens één of twee wedstrijden na een goede prestatie blijkt van niet, moet je daar gewoon mee oppassen. Ik hoop dat Van Bronckhorst ze daar op wijst deze week, want dat zelfvoldane gevoel mag dit seizoen niet meer de Kuip in glippen.

Dat jonge ventje, Dylan Vente, debuteerde wel leuk in de basiself. Leen Vente, de man die ooit de eerste goal in de Kuip maakte, was een broer van zijn opa. Zijn oom Rob Vente was een bekend sportjournalist. Die kon lekker schrijven, maar voetballen kon hij absoluut niet. Zoals zoveel journalisten schrijven over iets wat ze zelf totaal niet beheersen.

Maar goed, dat laatste denk ik ook steeds vaker bij veel profvoetballers.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login