Nieuws

Van Hanegem: “Als je trots bent op het feit dat jouw club de meeste passes heeft gegeven, dan snap je er weinig van”

on

AD-columnist Willem van Hanegem waardeert alle steunbetuigingen nadat bekend werd dat hij prostaatkanker heeft, maar hij is niet van plan om iemand te sparen in zijn columns.

Ik zeg het eerlijk, het was voor mij emotioneel om de spelers van Feyenoord en Ajax gisteren het veld op te zien komen voor de Klassieker. Mijn hoofd op al die T-shirts, met de tekst ‘Sterkte Willem’ eronder. Ik wist er niets van en ik waardeer het enorm. Zoals ik inmiddels ook de bossen bloemen in emmers moet zetten omdat thuis de vazen op zijn. En de enorme stapels kaarten waarin al die mensen mij beterschap wensen, het is ronduit fantastisch. Mijn dochter Alies heeft verteld wat er de afgelopen dagen allemaal aan steunbetuigingen op Twitter is verschenen, al die Marokkaanse jongens die op Facebook zeggen dat ze voor me zullen bidden. Ik ben er stil van, ik wil iedereen bedanken.

Die massale aandacht, het was ook één van de redenen dat ik eigenlijk stil wilde houden dat ik ziek ben. Niet dat ik al die mensen niet dankbaar ben, maar ik weet dat ik erg emotioneel reageer en dat probeer je dan uit de weg te gaan.

Er was iemand die tegen mij zei dat als ik alle mensen en clubs die afgelopen week aan mij dachten zou willen sparen in mijn columns, er alleen nog vlakke bijdragen van mij in AD Sportwereld zouden verschijnen. Maar ik blijf kritisch kijken naar het voetbal. Wat dat betreft ben ik erg teleurgesteld in Feyenoord. De jongste speler op het veld was de beste man en dat is veelzeggend. Het geeft aan dat Tyrell Malacia veel in zijn mars heeft. Maar het zegt ook dat ze in de Kuip weer eens zand in hun eigen ogen hebben gestrooid door te denken dat na een paar overwinningen in december alles weer op de rit stond.

De nieuwe algemeen directeur Jan de Jong riep op de nieuwjaarsreceptie dat ze gingen jagen, jagen en nog eens jagen. De concurrentie zou het nog wel gaan beleven. Nou, ik heb het gezien. En bij De Tafel van Kees zat hij gisteren naast zijn grote vriend Kees Jansma ook weer de goednieuwsshow te verkondigen. Ik keek er met plaatsvervangende schaamte naar.

Als je trots bent op het feit dat jouw club de meeste passes heeft gegeven, dan snap je er weinig van. Dat is iets voor PEC, niet voor Feyenoord.

Woensdag verwacht ik Robin van Persie tegen FC Utrecht. Ik snap niet dat er gisteren alweer werd gezegd dat het nog afwachten is hoe fit hij is, omdat ik Martin van Geel voortdurend heb horen roepen dat hij top- en topfit was. Ik kreeg zelfs het idee dat er niemand zo fit was als Van Persie. En nu het zover is, moeten ze het nog aankijken.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login