Nieuws

Van Hanegem: “Als Arnesen niets doet, kunnen ze Varkenoord net zo goed sluiten”

on

Willem van Hanegem vindt in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad het begrijpelijk dat de algemeen directeur van Feyenoord, Mark Koevermans, zelf uitleg heeft gegeven over de nijpende financiële situatie bij de club en supporters en sponsors vraagt om af te zien van restitutie van hun businesskaarten en seizoenkaarten.

Van Hanegem: “Niemand hoeft het van mij met het beleid eens te zijn, maar Koevermans heeft in elk geval zijn uitleg gegeven. Dan is het wel tijd om nu te stoppen met roepen: ja, maar Pratto kwam nog wel even, dus ik geef niks. Toen Pratto kwam, hoopte iedereen dat hij de doelpuntenmaker zou zijn die de club nodig had. Ze verhuurden spelers en met dat geld kon Pratto komen. Hij blijkt helaas niet zo goed te zijn, maar het is geklets om te zeggen: daarom wil ik mijn geld terug.”

De Kromme snapt ook niets van het optreden van Steven Berghuis in de wedstrijd tegen Fc Emmen. “Hij deed eigenlijk helemaal niets meer na rust. Ik heb al vaker gezegd: juist hij moet de mindere spelers op sleeptouw nemen en niet als eerste uitstralen: het zal allemaal wel.”

Tenslotte geeft de oud-trainer van Feyenoord zijn mening over de jeugdopleiding van Feyenoord die in zijn ogen te weinig presteert. “Dat daar af en toe wel een talentje doorbreekt, dat snap ik ook nog wel. Een club als Feyenoord krijgt, zelfs als ze niet scouten, altijd talentvolle voetballers binnen. Alle jongens uit Rotterdam en omstreken willen daar gewoon spelen.”

Volgens Willem zijn de trainers die er al heel lang zitten heel erg maar elkaar toegegroeid en staan zij niet open voor meningen van nieuwe trainers.

WvH: “Technisch directeur Frank Arnesen doet in elk geval iets om dat te doorbreken. We kennen Feyenoord, er komen nu mensen die Arnesen in media zullen gaan aanvallen. Maar als hij dit daarom niet had gedurfd, hadden ze de tent op Varkenoord net zo goed kunnen sluiten.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply