Nieuws

Van Geel: ‘Zaakwaarnemers hebben belang bij onrust’ 

on

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, krijgt dagelijks te maken met veel vragen over transfers. Hij is niet meer bereid in te gaan op dergelijke vragen. De uitleg volgt in het NRC.
“Als je een onderzoek doet naar al het zomerse transfernieuws zul je zien dat 80 procent onwaar was”, aldus Van Gaal in de krant. “Zaakwaarnemers hebben belang bij onrust, bij een sfeer van onzekerheid. Clubs als Feyenoord hebben daar last van. De vele onzin in de media beïnvloedt de publieke opinie. De supporters lezen dat een bepaalde speler op ons verlanglijstje zou staan en vervolgens zijn ze teleurgesteld als het niet doorgaat.”
Van Geel stopt dan ook met het beantwoorden van alle vragen over transfers. “Als ik dat allemaal moet gaan uitleggen, heb ik er een halve dagtaak aan. Daar ben ik dus maar mee gestopt – ook al werkt het door tot in de kleedkamer. Ik druk de spelers op het hart dat ze zich niet gek moeten laten maken door al die berichten”, aldus de td, die het wel begrijpt. “Makelaars die een huis helpen verkopen, dikken de belangstelling toch ook aan om de gretigheid onder kopers te versterken? Zo werkt het bij ons ook. Ook ik doe er weleens aan mee. Het is bijna standaard in zulke situaties.”

Bron: voetbalprimeur.nl

  

You must be logged in to post a comment Login