Nieuws

Van Geel: ‘Wisselvalligheid Feyenoord valt me tegen’

on

In De Drie Van legt NUsport elke vrijdag iemand uit de voetballerij drie stellingen voor. Deze keer: Martin van Geel, de technisch directeur van Feyenoord.

1. Ook komende winter blijft het voor Feyenoord rustig op de transfermarkt

“Dat verwacht ik wel. Ik denk sowieso dat er in de winter altijd minder gebeurt dan in de zomer. Het zal meer in de marge gebeuren met spelers die ook mogen vertrekken. Dat zie je wel vaker, clubs die in de problemen komen halen of huren wel wat spelers. Dat zal bij ons in het tweede deel van de selectie zijn, Sekou Cissé en Harmeet Singh zijn de spelers die te horen hebben gekregen dat ze mogen vertrekken. De rest van de groep willen we bij elkaar houden, ook om schorsingen en blessures op te vangen.”

“Het zou kunnen dat we jonge spelers zoals bijvoorbeeld Terence Kongolo verhuren, maar dat moeten we wel heel kritisch bekijken. Voor hun eigen ontwikkeling zou dat goed zijn en dat laten we uiteraard meewegen. Voor de grote transfers is de winter niet de aangewezen periode. Die topspelers willen het jaar dat we optimaal gaan presteren en voor het allerhoogste in Nederland gaan afmaken. Een aantal heeft natuurlijk ook het WK in het achterhoofd en zal beseffen dat het dit seizoen beter is om te blijven.”

“Zelf hebben we geen plannen om spelers te halen, maar als John Guidetti haalbaar wordt, zullen we daar altijd naar kijken. Ik zet grote vraagtekens bij de berichten dat hij weg mag bij Manchester City, want we hebben met hem en zijn club uitermate goed contact. We houden het in de gaten, hij zit voor altijd in ons hoofd en in ons hart, maar het is op dit moment niet aan de orde.”

2. Koeman laten bijtekenen wordt mijn zwaarste klus als technisch directeur

“Dat durf ik zo niet te stellen omdat Ronald en ik de afspraak hebben dat we in januari met elkaar gaan spreken. Dan zal de situatie op dat moment bekeken worden. Hij heeft al aangegeven dat hij het fantastisch naar zijn zin heeft en prettig kan werken hier. Hij is voor ons een perfecte trainer/coach die het optimale rendement uit speler en club weet te halen. We staan open voor verlenging omdat de chemie tussen spelersgroep en trainer er nog altijd is. We zijn niet op elkaar uitgekeken.”

“Hij heeft een goed gevoel bij Feyenoord, we hebben al twee keer verlengd. De insteek zal opnieuw een jaar zijn omdat we ons daar beiden wel prettig bij voelen. We hebben bewezen dat het geen korte termijnbeleid is, dit is zijn derde jaar. Bovendien hebben we nu een uitgebalanceerde selectie die nog wel neigt naar jeugdigheid, maar dat is nu eenmaal de situatie in Nederland. We zijn nu ook in de situatie dat we dertig tot veertig procent van de transfergelden kunnen herinvesteren. De verhoudingen worden weer wat gunstiger en dat is ook voor Ronald een stabiele situatie.”

3. Feyenoord wordt snel de stabielste club van de eredivisie

“Laat ik daar maar ja op antwoorden, dat geloof heb ik eigenlijk al vanaf het begin. Eigenlijk valt het mij een beetje tegen, laat mij dan degene zijn met de kritische noot. We hebben die groep bij elkaar weten te houden in tegenstelling tot veel andere clubs. Dan verwacht ik dat we de lijn van het afgelopen jaar doortrekken en tot op heden is dat niet helemaal gebleken. Het was natuurlijk een moeilijk begin, maar daarna hadden we een serie van zestien op achttien punten. Dat ziet er dan keurig uit, de valse start was teniet gedaan.”

“Dan krijg je weer wat tegenvallers met Go Ahead Eagles en Heracles Almelo, we haalden onvoldoende rendement uit die partijen. Dat was ook zo tegen AZ, maar zo’n wedstrijd kan er een keer tussen zitten. Tegen Go Ahead en Heracles mag dat niet gebeuren. We gaan nu een serie in van vijf wedstrijden en die eindspurt moeten we nu wel inzetten richting de winterstop. Dan ga ik ervan uit dat wij steeds stabieler gaan worden. Qua blessures staan we er heel goed voor. Nu is Miquel Nelom geblesseerd, maar we hebben volwaardige spelers op de bank. Wat dat betreft mogen we niet klagen. Twee jaar geleden was dat ook anders. We kunnen een wedstrijd keren en dat is wel prettig.”

Bron: nusport.nl

20131122-094135.jpg

You must be logged in to post a comment Login