Nieuws

Van Geel: ‘We gaan er alles aan doen om poulefase CL te bereiken’

on

Feyenoord mag zich weer verheugen op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Maar in Rotterdam droomt men nog niet van clubs als Bayern München, Chelsea, Juventus en Real Madrid. Het realisme viert hoogtij.

Martin van Geel beseft dat de kans klein is dat Feyenoord daadwerkelijk het hoofdtoernooi haalt. “PSV won vorig jaar de derde voorronde van de Champions League van het Belgische Zulte Waregem en sneuvelde vervolgens tegen AC Milan”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

“Maar PSV had een geplaatste status, omdat de club veel punten verzamelde in de voorgaande jaren. Dat is bij ons niet het geval. Wij zullen altijd zware tegenstanders loten. De enige manier om dat te doorbreken is een keer stunten in Europa.”

Als Feyenoord de derde voorronde overleeft (wedstrijden op 29/30 juli en 5/6 augustus), speelt de club in elk geval in de groepsfase van de Europa League. “Dat zou prachtig zijn. Maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om echt de Champions League te bereiken.”

De grote vraag is met welke spelers een gooi naar het miljoenenbal wordt gedaan. De Champions League is een reden om voor Feyenoord te kiezen of de club nog even trouw te blijven, maar dan is er ook nog het WK dat roet in het eten kan gooien.

“Ook als Oranje al in de groep sneuvelt, hebben wij ze pas 16 juli terug in Rotterdam. Dat is drie weken na de start van de voorbereiding. Heeft Oranje succes, dan schuift de datum steeds verder op. Ze krijgen hoe dan ook drie weken vakantie. Het kan dus zo zijn dat wij onze beste spelers missen in de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen”, aldus Van Geel in het AD.

Bron: voetbalprimeur.nl

20140429-090958.jpg

You must be logged in to post a comment Login