Nieuws

Van Geel vindt kritiek niet terecht: ‘Kijk waar we vandaan komen’

on

Feyenoord-directeur Martin van Geel vindt het niet terecht dat hij steeds vaker de wind van voren krijgt van de achterban. Hij wijst op de zwarte cijfers die de club schrijft, twee nieuwe trainingscomplexen, vijf prijzen en 65 miljoen euro winst op de transferbalans.

“Natuurlijk zijn door de goede jaren de verwachtingen omhoog geschroefd. Soms word je slachtoffer van je eigen succes. Dat laatste klinkt wat zwaar, maar ik ben hier nog niet klaar”, zo vertelt Van Geel in De Telegraaf. Hij weet zich gesteund door de directie en de raad van commissarissen. “Als ik hier voor mijzelf zat, was ik na het kampioenschap gestopt. Want beter wordt het niet met de mogelijkheden die je bij Feyenoord hebt.”

De technisch directeur probeert maar te zeggen dat iedereen bij Feyenoord reëel moet blijven. “Ja, iedereen moet beseffen waar Feyenoord precies staat. Waar komt de club vandaan en wat is er nu werkelijk mogelijk? Het salarisbudget is per seizoen één miljoen euro omhoog gegaan, maar blijft nu twee jaar hangen op 18 miljoen. Het is dit jaar opnieuw bevroren. Tegelijkertijd stijgen de totale lasten van de club. Dus het wordt alleen maar uitdagender.”

Dat neemt niet weg dat dit seizoen teleurstellend verloopt. “We staan derde, maar dat had minimaal een stevigere derde plek moeten zijn. We begonnen goed, wonnen de Cruijff Schaal, maar de uitschakeling door Trencin in Europa was dramatisch. Die negatieve sfeer van toen is heel lang blijven hangen. We spelen zeer wisselvallig, thuis goed, uit niet.”

“Ik zoek geen excuses, maar vind het jammer dat we door allerlei blessures nooit met de ideale elf hebben gespeeld. Kritiek op deze club mag, daar kunnen we goed tegen, maar het moet wel binnen proporties blijven”, besluit Van Geel.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login