Nieuws

Van Geel: ‘Verkopen móét niet’

on

Technisch directeur Martin van Geel benadrukt dat Feyenoord komende zomer geen spelers móét verkopen.

Diverse spelers van de Rotterdammers zouden in de belangstelling staan van grote clubs en het feit dat bondscoach Louis van Gaal vrijdag zeven Feyenoorders selecteerde voor Oranje, zet de club nog meer in de etalage.

“Ik wil graag benadrukken dat verkopen niet noodzakelijk is, maar het zou van naïviteit getuigen om niet met geïnteresseerde clubs te praten”, aldus Van Geel in gesprek met NUsport.

Stefan de Vrij zou worden begeerd door Liverpool en andere Engelse clubs zouden AC Milan hebben vergezeld in de jacht op de handtekening van Bruno Martins Indi.

“Tot nu toe heeft nog niemand zich bij ons gemeld, maar als de grote clubs uit het buitenland komen, kunnen spelers daar positief tegenover staan. Dan zullen we praten, maar dan wel omdat die speler dat wil en niet uit de gedachte dat we moeten verkopen.”

Van Geel geeft nog maar eens aan dat de schuld van Feyenoord van 43 miljoen euro naar onder de tien miljoen is gezakt, het negatief eigen vermogen is van 35 miljoen naar dik onder de tien gebracht. Mocht er een speler worden verkocht, dan kan Feyenoord er zelf voor kiezen wat er met dat bedrag gebeurt.

“We kunnen een deel herinvesteren, maar zullen altijd eerst binnen de club naar een opvolger kijken.” Er zijn volgens Van Geel bovendien andere manieren om dat geld bij elkaar te krijgen. “Dat kan ook met het realiseren van Europees voetbal of goede winst maken zoals afgelopen seizoen.”

De Feyenoord-selectie van volgend seizoen is eigenlijk al rond. Behalve De Vrij heeft iedere speler een contract dat doorloopt tot medio 2015 of langer. De aanvoerder heeft aangegeven pas na het seizoen weer om de tafel te gaan zitten met de directie over zijn in 2014 aflopende verbintenis.

“Het is niet zo dat hij per se weggaat als hij niet tekent. Je moet altijd de afweging maken. Als het financieel meer oplevert dan je sportief verliest, moet je het doen. Als het andersom is, kun je altijd met elkaar doorgaan.”

Eigenlijk is Feyenoord in beide gevallen voldoende voorbereid op de toekomst. “Als er niks gebeurt qua transfers, zijn wij nu al klaar voor volgend seizoen. Anders gaan we naar ons schaduwteam dat we één keer in de drie weken actualiseren in het technische scoutoverleg.”

Van Geel is net als coach Ronald Koeman trots op het grote aandeel dat Feyenoord in Oranje heeft. “Het is heel eervol en dat straalt op de club af. Het is vooral mooi dat wordt aangetoond dat je via Feyenoord het Nederlands elftal kunt halen. Dat is wel eens anders geweest.”

Hij realiseert zich echter ook dat de vele uitverkiezingen negatieve gevolgen kunnen hebben. “Natuurlijk wordt het verwachtingspatroon hoger, maar daar lopen wij niet voor weg. Spelers worden ook fysiek meer belast omdat er interlands op het programma staan in plaats van dat ze even gas terugnemen. Ze willen zich in Oranje ook presenteren. Dat is een zorg, maar ik ga van het positieve uit.”

Bron: NUsport.nl

You must be logged in to post a comment Login