Nieuws

Van Geel: ‘Toornstra komt niet om Clasie te vervangen’

on

Feyenoord maakt sinds maandagavond werk van de komst van Jens Toornstra. De Rotterdammers zijn met FC Utrecht het gesprek aangegaan om te kijken of een transfer snel tot stand kan komen, meldt het Algemeen Dagblad.

Martin van Geel bevestigt dat de belangstelling voor Toornstra concreet is gemaakt. “We zijn inderdaad aan het onderzoeken of we hem naar Feyenoord kunnen halen”, zegt de technisch directeur. “En dat is niet om Jordy Clasie te vervangen. Jens is een jongen die uitstekend bij Feyenoord past. Het is een geweldige speler, met een goed karakter. En hij kan bij ons nog progressie boeken, die leeftijd heeft hij nog.”

In Utrecht wacht men af met welk bod Feyenoord gaat komen. “Jens is te koop, maar hij is misschien wel de meest effectieve middenvelder van de Eredivisie. Hij tekent jaarlijks voor tien tot dertien goals en zo’n tien assists. Dus willen we gewoon het bedrag dat we in ons hoofd hebben”, aldus directeur Wilco van Schaik.

Trainer Robbie Alflen zal een vertrek van de 25-jarige rechtspoot ook niet tegenhouden. “Sportief gezien krijg ik hoofdpijn van de gedachte dat Jens weggaat. Maar ik ga er niet voor liggen, ik weet hoe de club er voorstaat.” Overigens kan FC Utrecht niet de volledige transfersom in eigen zak steken. ADO Den Haag bedong anderhalf jaar geleden een doorverkooppercentage van 25 procent boven het bedrag van één miljoen euro.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7946.PNG

You must be logged in to post a comment Login