Nieuws

Van Geel: ‘Rutten zou zomaar kampioen kunnen worden’

on

Martin van Geel is erg tevreden met de aanstelling van Fred Rutten bij Feyenoord. De technisch directeur laat weten veel vertrouwen te hebben in de nieuwe trainer.

Rutten neemt na dit seizoen het stokje over van Ronald Koeman. Die gaf enkele weken geleden aan dat hij na deze jaargang opstapt als trainer van Feyenoord. Sindsdien deden veel namen de ronde, maar werd maandag bekend dat de keuze op Rutten is gevallen.

Martin van Geel laat weten dat hij erg content is met de keuze voor Rutten. “We hebben veel navraag gedaan en ons huiswerk goed gemaakt. Er is met veel mensen gesproken waarmee Fred heeft gewerkt”, aldus de technisch directeur tegen Telesport TV. Kan Fred Rutten de ploeg eindelijk aan de eerste landstitel sinds 1999 helpen? “Dat zou zomaar kunnen. We hebben erg veel vertrouwen in hem.”

“Hij heeft veel jaren op het hoogste niveau gewerkt. Wij vinden dat het een ervaringsvak is en Fred bezit de nodige ervaring”, vervolgt de bestuurder. “Als je blij clubs als Twente, PSV en Schalke 04 hoofdtrainer bent geweest dan kan je het aan.”

“Toen bekend werd dat Ronald Koeman er na drie jaar mee zou stoppen, hebben we een aantal criteria opgesteld en Rutten voldoet aan al deze punten. We vinden het belangrijk dat hij discipline hoog in het vaandel heeft staan, maar ook dat hij bezig is met jeugdspelers die doorbreken.”

Ook vond Van Geel dat de nieuwe trainer echt bij Feyenoord zou passen. “Het is belangrijk dat iemand zich conformeert aan de mogelijkheden, maar vooral ook de ónmogelijkheden. Als je twee keer verliest, kan je bij Feyenoord niet gelijk een nieuwe rechtsbuiten, linksback of keeper halen. Dat is nu eenmaal niet mogelijk.”

Bron: goal.com

20140303-170519.jpg

You must be logged in to post a comment Login