Nieuws

Van Geel: ‘Ruim binnen budget gebleven’

on

Feyenoord heeft geen onverantwoorde risico’s genomen met het binnenhalen van Otman Bakkal. Volgens Martin van Geel is Feyenoord ruim binnen het budget gebleven.

‘Otman heeft meegedacht. Hij wilde graag weer bij Feyenoord spelen en zijn carriere een impuls geven. Mede doordat hij zijn contract bij Dinamo Moskou heeft afgekocht hebben we elkaar kunnen vinden. We zijn binnen ons budget gebleven. Daardoor kunnen we zelfs binnenkort andere spelers hun contract openbreken of jeugdspelers een contract aanbieden. Dus wij hebben echt niet onze grenzen hoeven opzoeken’, aldus technisch directeur Martin van Geel tegenover RTV Rijnmond.

Bakkal werd maandag tot het einde van het seizoen vastgelegd. Volgens Van Geel is een langere verbintenis nooit aan de orde geweest. ‘We hebben op dit moment niet de mogelijkheden om hem langer aan ons te binden, maar laat Otman eerst terugkomen op het niveau waar hij thuishoort. En dan kijken we hoe dit seizoen loopt en dan kunnen we in het voorjaar weer met elkaar rond de tafel gaan zitten’, zegt Van Geel.

De kans is groot dat Bakkal komende zondag tegen FC Utrecht zijn rentree maakt al denkt Van Geel nog niet dat de aanvallende middenvelder de komende weken al 90 minuten kan spelen. ‘Hij is vandaag medisch, fysiek en conditioneel getest en ik heb me laten vertellen door de medische staf dat het er behoorlijk goed uitzag. Eigenlijk beter dan dat ze hadden verwacht. Dat wil niet zeggen dat hij direct al week in week uit alles kan spelen, dus het zal nog een paar weken duren voordat hij op het niveau is waar hij wil spelen.

Lex Immers

Het binnenhalen van Bakkal is volgens Van Geel geen motie van wantrouwen tegen Lex Immers, die dit seizoen slechts één keer wist te scoren. ‘Ronald Koeman en ik hebben al wel 50 keer gezegd dat wij erg tevreden zijn over Immers. Als Otman afgekocht had moeten worden of we hem een hoog salaris hadden moeten betalen dan was hij niet gekomen. Maar dit was een buitenkansje en we weten wat we aan elkaar hebben. Het is gewoon een concurrent extra’, aldus Van Geel.

Bron: Rijnmond.nl

20130916-231244.jpg

You must be logged in to post a comment Login