Nieuws

Van Geel over opvolger: ‘Zorgvuldigheid voor snelheid’

on

Martin van Geel is niet verrast door het vertrek van trainer Fred Rutten. Enkele weken geleden had de oefenmeester aan de clubleiding aangegeven weg te gaan na dit seizoen. “Geen complete verrassing,” zegt de technisch directeur van de Rotterdamse club. “Fred nam zijn tijd, die hebben wij hem gegeven, maar daarna dachten wij wel; het kan ook de andere kant opvallen.” 

“Het is dus geen volslagen verrassing, maar wij vinden het wel jammer. Zo ervaren wij dat als Feyenoord,” aldus Van Geel, die nog steeds tevreden is over het functioneren van Rutten. “Het begin van het seizoen was moeilijk, we verloren vier goede spelers, de start was hectisch. Daar zijn we goed doorheen gekomen en na 1 september zijn we aanvaardbaar voetbal gaan spelen, we overwinterden Europees en hebben nu nog steeds even veel punten als vorig jaar op dit moment. Er waren meerdere redenen om proberen te verlengen met Fred, maar hij beslist anders. Dat respecteren wij.”

Rutten ziet te weinig mogelijkheden om met Feyenoord verder te groeien richting top. Ook Van Geel zegt dat de kloof met Ajax en PSV blijft, maar dat de club zich daar niet bij neerlegt. “Wij willen meestrijden. Vorig jaar waren we er heel dicht bij en nu zaten we ook dicht bij de laatste zestien van Europa. Deze club is in beweging, we maken stappen, maar hebben ook bepaalde beperkingen. We gaan weer stappen maken, maar de kloof met met Ajax en PSV is ononverbrugbaar. Financieel, niet op sportief vlak, wij gaan die uitdaging weer keihard aan.” 

Wie Rutten opvolgt is nog onduidelijk. Assistent Jean-Paul van Gastel is de belangrijkste kandidaat. Van Geel wil daar zelf weinig over kwijt. “We laten ons niet opjagen, zorgvuldigheid gaat voor snelheid. We komen over een tijdje met de best denkbare optie voor Feyenoord, daar maak ik me geen zorgen over.”

Bron: Rijnmond.nlYou must be logged in to post a comment Login