Nieuws

Van Geel: ‘Op zo’n aanval zit ik niet te wachten’

on

Martin van Geel heeft zondag bij De Tafel van Kees bij FOX Sports fel van zich afgebeten. De technisch directeur van Feyenoord, die in De Kuip zwaar onder de vuur ligt, heeft geen enkel begrip voor het standpunt van de Vrienden van Feyenoord. Dat wil naar verluidt af van Van Geel..

,,Op zo’n aanval van de Vrienden van Feyenoord zit ik niet te wachten”, beet Van Geel bij Kees Jansma fel van zich af. Overigens opende FOX verleden week zaterdag de discussie toen Jan Joost van Gangelen in het programma de eretribune aankondigde dat Van Geel eerdaags de laan uit zal worden gestuurd.

.

,,Zeker niet in de aanloop naar de bekerfinale. Ik had de onvrede in deze week niet verwacht, want kritiek moet je intern plaatsen. Volgens mij toont Feyenoord vooruitgang. Ik doe mijn uiterste best voor deze club en we gaan gewoon weer proberen mee te strijden om de titel. Met de mogelijkheden die we hebben.”

.

Van Geel kwam zoals vaker met een lijstje op de proppen. ,,Voor ik kwam werd Feyenoord 6de, 7de, 6de, 4de en 10de. Sinds ik er ben werden we 2de, 3de, 2de, 4de en dit seizoen 3de. Tel daar een enorme schuldsanering bij op van tientallen miljoenen dan vind ik dat Feyenoord het tegen de stroom in veel beter heeft gedaan onder mij. Alleen moeten we nu de laatste stap zetten.”

 .

Volgens Van Geel sprak Feyenoord in een recent verleden met spitsen als Luuk de Jong en Bas Dost. Het werd Michiel Kramer waar Van Geel intern en extern al van had gezegd dat hij niet goed genoeg zou zijn voor Feyenoord. ,,Met alle respect voor Michiel Kramer zijn De Jong en Dost inderdaad wel een ander segment. Maar wij hebben dan ook een stuk mindere begroting dan Ajax en PSV. Ik vind echt dat we prima aankopen hebben gedaan. Renato Tapia is zwaar onder zijn marktwaarde gekomen, voor 2,3 miljoen. Volgend jaar moet hij er staan.”

 .

Van Geel vindt niet dat Feyenoord dit seizoen al kampioen moest worden. ,,Ik wilde dit seizoen gewoon geen valse hoop of illusies wekken. Dat is niet reëel. Fred Rutten moest kampioen worden, Giovanni van Bronckhorst niet.”

 .

Bij de Vrienden van Feyenoord zullen de woorden over het gebrek aan budget opnieuw in het verkeerde keelgat schieten. De geldschieters hebben intern al vaker aangegeven dat ze dergelijke opmerkingen zien als verschuilen achter excuses en het handhaven van de zogenaamde zesjescultuur.

.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login