Nieuws

Van Geel: ‘Ik voel geen extra druk’

on

Technisch directeur Martin van Geel wil bij Feyenoord van geen wijken weten. ,,Ik heb er alle respect voor dat mijn functioneren nu wordt besproken”, liet hij vandaag in De Kuip weten in een toelichting op het ontslag zondagavond van hoofdcoach Fred Rutten.

,,Ik voel echter geen extra druk. Helemaal niet. Waarom zou dat het geval moeten zijn? Als technisch directeur probeer je de best mogelijke trainersstaf en selectie samen te stellen. Soms moet je echter ook een coach op non-actief zetten. Dat zijn de vervelendste beslissingen, maar die horen nu eenmaal bij mijn functie. Die verantwoordelijkheid neem ik, zeker ook in slechte tijden.”

Van Geel betoogde aan het begin van het seizoen nog dat Feyenoord om de landstitel zou moeten strijden. Die opmerking kwam hem op nogal wat kritiek te staan, omdat hij belangrijke spelers als Graziano Pellè, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij voor veel geld had verkocht. De veelal goedkope of transfervrije vervangers bleken van aanzienlijk minder kaliber. Mede daardoor eindigde Feyenoord als vierde en moet de Rotterdamse ploeg onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst via de play-offs alsnog Europees voetbal zien veilig te stellen.

Evaluatie
,,Over twee weken gaan we dit seizoen intern evalueren”, gaf Van Geel te kennen. ,,Dat geldt ook voor mijn eigen functioneren. Wie mij een aantal weken geleden had gezegd dat ik op 18 mei over het vervroegde vertrek van Rutten zou praten, had ik toen voor gek verklaard. Met slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden hebben wij er gezamenlijk bij Feyenoord echter veel te weinig uitgehaald. Het gaat om onverklaarbare en ongrijpbare zaken. Maar ik weet wel dat je elk seizoen geslaagde en minder geslaagde aankopen doet.”

Volgens Van Geel viel het vorig jaar nog niet mee om het armlastige Feyenoord adequaat te versterken. ,,Ik heb het al honderd keer uitgelegd: we hadden toen nog een negatief eigen vermogen. Ik heb vaak het verwijt gekregen dat ik te laat reageerde op de spelersmarkt. Niets te laat. Van elke euro die er binnenkwam aan afkoopsommen, mocht ik een kwartje uitgeven. In die volgorde moest dat.”

Van Geel reageerde laconiek op eerdere uitlatingen van Rutten en diens voorganger Ronald Koeman, die beiden klaagden over het topsportklimaat bij Feyenoord. ,,Als het dan alleen maar gaat over een niet geleegde prullenbak, een cover van het clubmagazine met Dirk Kuyt, of een grasmaaier die een training hindert, vind ik juist dat we heel goed bezig zijn.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login