Nieuws

Van Geel: “Ik durf te beweren dat PEC Zwolle op dit moment beter speelt dan United”

on

In de aanloop naar de nationale discussie over de staat van het Nederlandse voetbal laat het Algemeen Dagblad Marcel Brands, Martin van Geel en Marc Overmars aan het woord om hun kant van het verhaal te doen. De directeuren van de traditionele topclubs denken dat het met het niveau in de Eredivisie nog wel meevalt.

Heel Nederland keek afgelopen week naar het duel tussen Southampton en Manchester United, zo ook Brands, Van Geel en Overmars. Laatstgenoemde zag het bewijs dat er genoeg voorbeelden zijn van Eredivisie-spelers die in Engeland makkelijk overeind blijven, Van Geel ergerde zich voornamelijk. “United was schrijnend, geen kans gehad”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Geen één. City, Arsenal bij tijd en wijle, Chelsea, dat is top. Maar Aston Villa, Queens Park Rangers, dan weet je toch niet waar je naar zit te kijken? Denk de ambiance weg en het is allemaal een stuk minder in Engeland.”

De technisch directeur van Feyenoord vindt dat je als topsporter altijd beter moet willen. “Aan de andere kant moeten we genuanceerder naar onze eigen competitie kijken. Die is spannend, er wordt echt gevoetbald en het buitenland moet je niet overwaarderen. Kijk eens naar Queens Park Rangers, maar ook naar Southampton – Manchester United. Ik durf te beweren dat PEC Zwolle op dit moment beter speelt dan United. Dat vind ik. Zit meer idee achter, daar zit lijn achter, daar zie je de hand van de coach al.”

Ook de rest van Europa kan Van Geel niet bekoren. “Alle respect voor Duitsland. Maar verder, het zijn de aantallen die het hem doen, de inwoners, het geld en de schuld. Ik heb wel eens gekscherend, toen men zei dat Feyenoord de Champions League ooit weer kon winnen, gezegd dat we te weinig schuld hadden. Toen stonden we nog op 43 miljoen euro in de min. Je moet honderden miljoenen schuld hebben. Zij hebben een begroting van 400 miljoen, wij van 45 miljoen. Mijn collega van Manchester City vroeg het salarisbudget van ons, ik zei 10 miljoen en daar moet ik 35 spelers van betalen. Hij zegt 10 miljoen? Daar heb ik Carlos Tevez voor. Om maar iets te zeggen.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_5266.PNG

You must be logged in to post a comment Login