Nieuws

Van Geel hoopt stiekem ook nog op Guidetti, Ryo, Assaidi of El Hamdaoui

on

Samuel Armenteros meldt zich vandaag in Rotterdam om de laatste details van zijn transfer naar Feyenoord af te ronden. De 23-jarige Zweed wordt op huurbasis weggeplukt bij Anderlecht. Trainer Ronald Koeman denkt de technische aanvaller zondag in Amsterdam tegen Ajax al bij de selectie te hebben.
De top van Feyenoord hakte gisteren razendsnel knopen door. De slechtste seizoenstart sinds vijftig jaar heeft de Rotterdamse club al zo vroeg in de competitie onder enorme druk gezet. De Zweed Samuel Armenteros, die bij de Belgische kampioen Anderlecht nauwelijks aan bod kwam, werd gisteren snel vastgelegd. De aanvaller moet de kwakkelende ploeg van Koeman razendsnel van nieuw elan voorzien.

Armenteros zal vandaag de medische keuring ondergaan en zich vervolgens meteen bij de selectie van Koeman voegen. De meeste van zijn nieuwe ploeggenoten ziet hij pas vrijdag, want alle internationals keren dan pas terug in de Kuip om zich voor te bereiden op de kraker tegen aartsrivaal Ajax.

Feyenoord zocht de laatste weken koortsachtig naar versterking voor de haperende aanvalslinie, waar spits Graziano Pellè de kar weer bijna in zijn eentje moet trekken. Maar de financiële middelen zijn in de Kuip nog altijd beperkt. Mounir El Hamdaoui is bijvoorbeeld nog altijd een serieuze optie, maar de aanvaller van Fiorentina is op dit moment simpelweg niet te betalen. De Marokkaan is een grootverdiener in de Serie A, maar wil graag naar de eredivisie om zijn geschonden blazoen weer enigszins op te poetsen.

Feyenoords technische man Martin van Geel zit dan ook op het vinkentouw om in de laatste dagen van augustus, vlak voor het verstrijken van de transferdeadline, nog eenmaal toe te slaan. Spelers als El Hamdaoui of Oussama Assaidi (Liverpool), John Guidetti (Manchester City) en Ryo Miyaichi (Arsenal) kunnen dan plotseling opeens wel een haalbare kaart blijken te zijn.

Maar tot die tijd wilde de club niet wachten. Het risico om dan helemaal met lege handen achter te blijven is simpelweg te groot. Armenteros wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Anderlecht. De Belgische club nam de in Cuba geboren aanvaller in januari over van Heracles. Maar Anderlecht-coach John van den Brom maakte nauwelijks gebruik van de aanvaller, die eerder bij Heerenveen ook al niet kon doorbreken. Gek genoeg kreeg hij afgelopen weekeinde wel weer een basisplaats in Brussel, maar ondertussen kon zijn zaakwaarnemer Sören Lerby blijven onderhandelen met Martin van Geel.

Met Armenteros heeft Koeman weliswaar (nog) niet de gedroomde, gerenommeerde aanvaller waar hij zo om zat te springen. Hij heeft met de technisch begaafde Scandinaviër, een goede vriend van landgenoot John Guidetti, wél plotseling veel meer mogelijkheden in zijn haperende aanvalslinie.

Armenteros zou vanaf de linkerkant kunnen spelen, maar is van nature meer een centrale aanvaller. Omdat Graziano Pellè onaantastbaar is in Rotterdam, zou de Zweed straks ook als diepste middenvelder kunnen opereren. Een positie waar normaliter Lex Immers, volgens Koeman één van de weinige spelers met scorend vermogen, speelt.

Bron: Ad.nl

20130814-074537.jpg

You must be logged in to post a comment Login