Nieuws

Van Geel bouwt al aan ploeg voor komend seizoen

on

Feyenoord wil snel de contractverlenging van Rick Karsdorp bekendmaken. Hij volgt dan het voorbeeld van Bilal Basacikoglu, die net tot een akkoord is gekomen. De club rekent ook op Jens Toornstra.

.

De zenuwslopende titelrace in de eredivisie slokt veel energie op bij Feyenoord, maar toch vindt Martin van Geel de tijd om naar de toekomst te kijken. De technisch directeur van Feyenoord verlengde gisteren het contract met Bilal Basacikoglu en zal deze week ook een officieel akkoord bereiken met rechtsback Rick Karsdorp. 

.

Dat laatste mag best opmerkelijk worden genoemd, omdat de international al tot de zomer van 2020 onder contract staat in de Kuip. Een nieuwe verbintenis voor de rechtsback betekent dat Feyenoord, mocht de officiële interesse komende zomer inderdaad losbarsten voor de inwoner van Schoonhoven, een forse transfersom kan eisen. Op zijn beurt zal Karsdorp een hoger salaris gaan incasseren, een bedrag dat meer bij zijn status als international en basiskracht past.

.

Feyenoord hoopt met Karsdorp in de toekomst op een scenario zoals bij Jordy Clasie: een zelf opgeleide speler, die de club dus nauwelijks iets heeft gekost, voor een miljoenenbedrag transfereren naar een grote competitie. Dat zou in theorie ook gewoon komende zomer kunnen gebeuren, maar Feyenoord heeft een sterkere onderhandelingspositie als Karsdorp langer vastligt in de Kuip.

.

Van Geel heeft inmiddels ook al aangeklopt bij middenvelder Tonny Vilhena, die tot de zomer van 2018 vastligt in Rotterdam. Als het nieuwe seizoen begint, gaat de 22-jarige international dus zijn laatste contractjaar in en is het een kwestie van bijtekenen of getransfereerd worden.

.

Statement

Dezelfde situatie dus waar de speler en de clubleiding vorig seizoen in waren beland en waarbij zelfs in een officieel statement op de eigen website werd aangekondigd dat Vilhena dan maar moest vertrekken uit Rotterdam. ,,De wensen van Vilhena en zijn adviseurs liggen op een niveau dat wellicht realistisch is in sommige buitenlandse competities maar niet voor een club als Feyenoord”, zei Van Geel destijds. Uiteindelijk kwamen beide partijen toch bij elkaar.

.

De situatie ligt bijna een jaar later toch even iets anders. Vilhena heeft nu onomstotelijk aangetoond tot de absolute steunpilaren van de koploper te behoren. Als Feyenoord hem wederom langer wil vastleggen, zit daar logischerwijs een prijskaartje aan.

.

Eerder dit seizoen verlengde Van Geel ook al de contracten met Kenneth Vermeer (tot de zomer van 2020), Sven van Beek (2019), Karim El Ahmadi (2019) en gisteren dus Basacikoglu (2020). De gesprekken met Jens Toornstra, die vastligt tot 2018, verlopen voorspoedig. Feyenoord rekent erop dat ook hij snel zal bijtekenen.

.

Alleen voor de twee buitenspelers en de keeper is de situatie nog niet kraakhelder. Eljero Elia ligt nog één seizoen vast in de Kuip, maar de vraag is of hij op 30-jarige leeftijd nog eenmaal over de grens een avontuur wil aangaan. 

.

Steven Berghuis is door Feyenoord gehuurd van Watford, waarbij de rechterspits een heel fors bedrag aan salaris heeft laten vallen om de deal rond te kunnen krijgen. Normaal gesproken roept Watford de speler na het seizoen weer terug naar Engeland.

.

Keeper Brad Jones (35) is na het seizoen transfervrij. De doelman heeft al met regelmaat aangegeven dat hij gelukkig is in Rotterdam, maar Feyenoord heeft ook Kenneth Vermeer nog een paar seizoenen onder contract staan. 

.

Tegenover het aanblijven van veel spelers zal ook een categorie werknemers staan die mag vertrekken. Hoewel Feyenoord daar logischerwijs niets over zegt, komen Marko Vejinovic en Lucas Woudenberg daarvoor in aanmerking. Derde keeper Pär Hansson is straks transfervrij. Enkele jonge talenten zullen het voorstel krijgen om op huurbasis naar FC Den Bosch te verhuizen.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login