Nieuws

Van Geel boos over vertrekkende jeugdspelers naar buitenland

on

Martin van Geel vindt het hemeltergend dat de ene na de andere jeugdspeler van Feyenoord naar het buitenland verkast. De technisch directeur van de Rotterdamse club vindt dat de KNVB en de UEFA maatregelen moeten nemen.

De zestienjarige Melayro Bogarde maakte eerder deze maand bekend dat hij de overstap maakt naar Duitsland. “Hij is de vierde die we sinds mijn komst kwijtraken. Met vijf zelfopgeleide spelers die meededen in de Champions League tegen Napoli, dacht ik een mooi visitekaartje te hebben voor de talenten en hun zaakwaarnemers”, zucht Van Geel in gesprek met Voetbal International. 

“Er gebeurt nu iets heel zorgwekkends. Tahith Chong, Rodney Kongolo en Joshua Zirkzee gingen nog naar United, City en Bayern. Maar nu gaat Bogarde naar Hoffenheim. Hof-fen-heim!”

De situatie loopt volledig uit de hand, constateert hij. “Bij de KNVB en UEFA proberen we al lange tijd de home grown player-regeling veranderd te krijgen. Zodat een aangekocht talent niet al na drie jaar meetelt als zelfopgeleid. Maak daar nou vijf jaar van. Krijgen we niet voor elkaar. Het is vechten tegen de bierkaai.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login