Nieuws

Van Gastel moest ‘onmenselijk’ ontslag bij Feyenoord van zoon vernemen

on

Na het vertrek van Jaap Stam als hoofdtrainer van Feyenoord werd niet veel later Jean-Paul van Gastel ontslagen. De manier waarop dat is gegaan, doet pijn bij de Brabander, zo vertelt hij in het speciale eindejaarsnummer van VI.

Vi: ‘Van Gastel reed ruim twintig jaar bijna dagelijks naar De Kuip. Zes jaar als speler, bijna vijftien als trainer van de jeugd en assistent bij het eerste. Feyenoord werd zijn club.

Het ontslag had veel impact op de Brabander: “Ik lag op woensdagochtend nog te slapen, toen mijn zoontje van elf me wakker maakte met de mededeling dat ik was ontslagen. Hij had op zijn telefoon het bericht gezien in het AD en al wat appjes gekregen, terwijl ik zelf nergens van wist. De dag ervoor had ik de leiding over de training, omdat Jaap Stam net ontslag had genomen. Ze hadden dus de hele dag de tijd gehad om mij te informeren. Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk.’

Jean Paul heeft nog steeds geen wedstrijd live van Feyenoord gezien. Zijn kinderen weten niet anders dan dat JP altijd naar Feyenoord moest. De aanvoerder van het kampioenselftal uit 1999 is er nog niet aan toe geweest om naar De Kuip te gaan. Tenzij de zoon van JP zegt: “We gaan zondag”, dan gaan ze zondag.’

.

Klik hier voor het hele artikel

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login