Nieuws

Van Gastel: ‘Inspirerend bezoek aan Barcelona’

on

Jean-Paul van Gastel, de rechterhand van trainer Ronald Koeman en in de technische staf opgenomen vanwege zijn verdiensten in de jeugdopleiding van Feyenoord, ziet hoe Feyenoord en Ajax met de ontwikkeling van toptalent samen de levensader vormen voor het Nederlandse voetbal.
Afgelopen zondag sprong van Gastel na afloop van VVV-Feyenoord meteen in het vliegtuig om met de andere jeugdtrainers van de club naar Barcelona af te reizen. Van Gastel kreeg met zijn collega’s een exclusieve inkijk in de keuken van La Masia, de jeugdopleiding van Barça.
„Wat ik daar met de andere trainers heb gezien was zo inspirerend. Barcelona, Ajax en Feyenoord zijn clubs die proberen met eigen jeugdspelers een eerste elftal te formeren. De opleidingen vormen de levensaderen van de clubs. Zeker in ons geval, want van de drie hebben wij nog het minste geld. Barcelona liet ons alles zien. Daar zeggen ze letterlijk, wij leren ze niet voetballen, wij leren ze te voetballen op de Barcelona-manier. Daar is een hele methodiek voor. Die is uitgewerkt en trainbaar gemaakt. Fascinerend en tegelijkertijd bevestigde het dat wij met onze werkwijze op de goede weg zitten.”

Bron: Telesport.nl

You must be logged in to post a comment Login