Nieuws

Van Gastel hoopt dat Willem II zich handhaaft

on

Jean-Paul van Gastel draagt Willem II nog steeds een goed hart toe al is hij wel in 1996 verkast naar Feyenoord als profvoetballer. Nu zit hij als assistent van trainer-coach Ronald Koeman en collega Giovanni van Bronckhorst keurig op de bank.
Hij begon zijn loopbaan in 1987 als jeugdvoetballer bij de Tricolores en speelde vervolgens van 1990 tot 1996 maar liefst 137 wedstrijden in het eerste team. Hij legde daarmee de basis voor zijn ontwikkeling als volwaardig profvoetballer.

Bij Willem II was hij een uitstekende middenvelder die naar zijn zeggen heel veel leerde van de trainers Jan Reker, Theo de Jong en Piet de Visser. Jean-Paul: ‘Ik had het bij Willem II heel goed naar mijn zin, speelde met heel goede voetballers zoals Martin van Geel, John Feskens, Marc van Hintum en Mohamed Sylla. We eindigden zes competities ongeveer in de middenmoot van de ranglijst.

Mijn opleiding bij Willem II kwam mij goed van pas na de overstap in 1997 naar Feyenoord. Twee jaar later werd ik met Feyenoord landskampioen en we wonnen dat jaar ook de Johan Cruyff Schaal. Enige tijd later werd ik nogal eens geplaagd door blessures. Ik heb in 2001-2002 nog gespeeld in Italië bij Ternana Calcio en Como Calcio . Bij De Graafschap sloot ik mijn profcarrière als voetballer af in 2003.’ In zijn totale loopbaan speelde van Gastel 271 duels waarin hij 42 keer scoorde. Hij kwam bovendien ook nog 5 keer uit voor het Nederlands elftal.

Vriend en vijand waren het er na de wedstrijd Willem II – Feyenoord over eens dat de Rotterdammers verdiend met 3-1 hadden gewonnen. Zonder diep op de wedstrijd in te gaan constateerde Jean-Paul van Gastel dat Willem II niet hoeft te degraderen ondanks dat de achilleshiel van het team toch een gebrek aan kwaliteit is.

‘Willem II moet dat gemis compenseren door heel hard te werken en dat doet het team van Streppel ook. Ik ben er van overtuigd dat men er in Tilburg alles aan doet om Willem II te behouden voor de eredivisie en ik hoop van harte dat men daarin ook slaagt. Je moet er nu eenmaal rekening mee houden dat de club in de Jupiler League eindigde als vijfde en niet zomaar een spectaculaire rol kan spelen in de eredivisie. Dat vermoedde ik al toen ik de beslissende wedstrijd Willem II – FC Den Bosch hier in Tilburg zag. Willem II is geen club die voor de prijzen gaat, Feyenoord wel en daarom moest er vandaag door ons worden gewonnen na enkele verloren wedstrijden tegen toppers. Gelukkig is dat gelukt.’

Bron: Willem-II.nl

You must be logged in to post a comment Login