Feyenoordinbeeld

Van Gastel hoopt dat United op volle sterkte komt

on

Jean-Paul van Gastel hoopt dat Manchester United met de sterkst mogelijke formatie naar de Kuip komt. “Dat is een geweldige graadmeter voor onszelf en de toeschouwers willen al die grote sterren zien”, aldus de assistent-trainer van Feyenoord.
.

Van Gastel was aanvoerder toen Feyenoord in 1997 twee keer in de Champions League tegen Manchester United speelde. In de Kuip werd het 3-1 voor de Engelsen en op Old Trafford won United met 2-1. “Manchester had toen een elftal wat later heel succesvol werd met gasten als Scholes en Giggs. Ik ga niet zeggen dat we helemaal kansloos waren, maar het was voor ons wel heel lastig om die potjes te winnen.”

.

Donderdag wordt het ongetwijfeld ook lastig, ongeacht welke spelers Mourinho het veld in stuurt. “Als ze hun sterren niet laten spelen, zitten er nog genoeg sterren op de bank”, lacht spits Nicolai Jorgensen. “Op de vleugels hebben ze nog Rashford, Memphis en Lingard en die spelen zelfs niet iedere wedstrijd.”

.

Zlatan Ibrahimovic is sinds dit seizoen de spits van United, maar volgens zijn landgenoot en Feyenoord-held Ove Kindvall is het niet meer de spits die hij geweest is. “Zlatan is 70 tot 80 procent van de speler die hij was. Hij is iets minder nu. Hij is 34 nu. Ook hij wordt oud.”

.

“Maar dan nog is hij heel goed. Zlatan is gewoon een geweldenaar”, reageert Willem van Hanegem. “Soms vinden wij het een vreemde gozer, omdat hij z’n medespelers soms op hun flikker geeft. Maar zo hoort het ook. Hij is een winnaar. Je ziet hem niet altijd z’n duim omhoog steken na een klotebal. Dat moeten ze hier eigenlijk ook doen, vind ik.”

.

Bron; Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login